Звездата от "Кика" - испанската актриса Вероника Форке - е открита мъртва в дома си

Pinterest LinkedIn +

Известната испанска актрисата Вероника Форке е била намерена мъртва в дома си, съобщава вестник "El Mundo". Предполага се, че звездата от филма на Педро Алмадовар "Кика" се е самоубила.

Местни медии съобщават, че 66-годишната Вероника е страдала от депресия. Това е и причината, поради която тя наскоро се е оттеглила от снимките на кулинарното телевизионно предаване "Masterchef".

Вероника Форке е родена на 1 декември 1955 г. в семейството на Хосе Мария Форке и писателката Кармен Васкес Виго. Актрисата започва да се снима във филми през 70-те години на миналия век и успява да работи не само с Алмадовар, но и с режисьори като Фернандо Труеба, Фернандо Коломо и Луис Гарсия Берланга. За ролите си във филмите "Кика", "Весел живот" и "Годината на пробуждането" тя е удостоена с три награди "Гоя". Други забележителни роли на Вероника Форке са ролите й в "Матадор", "No Shame", "Central Hospital", "Queens" и "Why Do I?". Тя участва и в един от сезоните на популярния у нас испански сериал "Новите съседи".
Сподели.