Ищар и Горан Брегович пристигат за фестивала "South West" в Благоевград

Pinterest LinkedIn +

Това лято Благоевград подготвя нов музикален фестивал, който включва богато разнообразие от стилове и изпълнители. Първото издание на фестивала, наречен "South West", ще се състои на 25 и 26 юни в парк "Македония" в града.

Заедно с едни от най-известните български изпълнители на сцената ще се качи и кралицата на световната етно музика Ищар, която е голямата звезда на първата вечер. Хедлайнер във втория ден от събитието пък ще бъде Горан Брегович.

"Фестивалите в града винаги са носили един особен заряд и са празник както за жителите на Благоевград, така и за гостите, които идват специално за събитията. Сигурен съм, че поставяме началото на един летен фестивал, който дълго време ще представя разнообразна програма", споделя Илко Стоянов, кмет на Благоевград.

"Керана и Космонавтите" ще открият фестивала на 25 юни, а веднага след тях публиката ще чуе и хитовете на любимите български поп звезди Любо Киров и Мария Илиева. След ударното начало вечерта ще бъде закрита от световноизвестната израелска певица Ищар.

На 26 юни публиката ще се наслади на завладяващите бийтове на трип хоп формацията "Mind Trips" с вокалист Алекс Раева. Следващи в програмата на втората вечер са музикалната група „Оратница“, която съчетава българския фолклор с елементи от съвременни музикални стилове. Преди финала на фестивала са
група „Балканджи“, която създава авторска музика въз основа на традиционния рок и българската народна музика. Фестивала "South West" ще закрие звездата на балканската музика Горан Брегович.

Организатор на музикалния фестивал "South West Festival" се организира от община Благоевград съвместно с "Bulgarian Live Music". Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, зала Яворов в Благоевград, Технополис, Български пощи. Цените на билетите са: регулярен еднодневен 55 лева, регулярен двудневен 85 лева, Golden circle еднодневен 70 лева, Golden circle двудневен 110 лева.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.