Ирландската построк банда "God Is An Astronaut" идва в България през есента

Pinterest LinkedIn +

Инструменталната ирландска група "God Is An Astronaut" се завръща в България за концерт в столичния клуб "Mixtape 5". Концертът ще се проведе тази есен, на 4 октомври.

"God Is An Astronaut" е построк група от ирландското графство Уиклоу, създадена през 2002 г. от двамата братя Кинсела – Нилс (бас, китари, визуални ефекти) и Торстен (вокали, китари и клавир). Стилът на групата съчетава елементи на електронната музика, краут и спейсрока, които много напомнят на легендарната експериментална немска формация "Tangerine Dream". Музикантите от "GIAA" комбинират интензивния си инструментален рок с ефирни и емоционални звукови пейзажи, великолепна динамика, пресичащи мелодии, които са синхронизирани с впечатляващи светлинни и визуални ефекти.

Групата има 9 дългосвирещи албума, като последният "Epitaph" беше издаден на 27 април 2018 г.

Билетите за концерта им в България струват 25 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg, както и на всички каси www.bilet.bg/каси и магазини "На тъмно". В деня на концерта и на място ще струват 30 лева.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.