Йордан Камджалов: Заради мега музикалната циганка Софи скачам в яростна битка с всеки!

Pinterest LinkedIn +

"Заради МЕГА музикалната #циганка Софи скачам в яростна битка с всеки, ВСЕКИ - в името на музиката, на свободата и мистерията. Не ме интересува. Ние отиваме да правим ОТНОВО #история. А Вие бедни “колеги” отивайте там, където Ви заведе злобата Ви."

Това остро и категорично заявления направи известният ни диригент Йордан Камджалов във Фейсбук преди няколко часа. Той го адресира "д
о всички “#колеги”, които нямат друг шанс освен да мислят, пишат и говорят глупости!".

Повод за този задочен диалог очевидно е новият проект на Камджалов, в който участва и ромската перла Софи Маринова. Става въпрос за музикалния спектакъл “Мистерия и свобода”, чиято световна премиера ще бъде на 30 май в зала 1 на НДК, а след това ще бъде представен и в Античния театър в Пловдив (на 21 юни) и във Варна (на 30 юни). Световноизвестният диригент определя представлениято като "истинска музикална сензация!" и "Концерт-спектакъл за хора със здрава психика…" (Инстаграм). Освен Софи Маринова в него ще се включат и участници от 7 държави!

Поканих Софи Маринова, която е чудо като глас и като характер, да създадем заедно “Мистерия и свобода” - каза в студиото на “Денят започва” диригентът Йордан Камджалов за новия си проект. Явно обаче той е бил посрещнат с лавина от критики от страна на колегите му. Ето как продължава неговият гневен пост в социалната мрежа:

От самото начало ни беше ясно, че:
- новата гениална концепция с участието на Софи Маринова не е за Вас
- това турне не е за музикални догматици
- този проект не е за мразещи, той е за свободни хора
- бяхме готови за коментари и реакции - очаквахме ги, даже закъсняхте
- даваме Ви уникален шанс месеци и години след събитията да си намирате все още поводи да приказвате още глупости по адрес на нещо, което Ви е непонятно
- топ колеги от страната, Европа и Америка, с които споделях през месеците на подготовка, разбраха всичко. И се възхитиха. Те също знаеха и ме предупредиха, че Вие нямате шанс да разберете това никога.
- “залата на Камджалов винаги е пълна без значение дали изпълнява Моцарт, Брамс, Ненов, Малер, Брукнер” - и пак ще бъде ….. и това го знаете всички Вие, и се чудите защо ……. Отговорът е ясен за всички (но от “малките сърца” е труден за преглъщане) - защото сме МЕГА ДОБРИ И МЕГА ИСТИНСКИ
- аз - Yordan Kamdzhalov - поемам тоталния “имиджов риск”. Това обаче не ме интересува. Аз не творя за хейтърите.
Създадохме гениален повод, който да пропука още повече яловото лицемерие.

В края на поста Йордан Камджалов благодари на широко скроените хора и негови колеги, "които разбират всичко":

#Благодаря обаче на ВСИЧКИ широко скроени прекрасни хора и обични колеги, които разбират ВСИЧКО, и които нямат никакво съмнение, че всички ние - близо 150 човека от 7 държави - сме запретнали ръкави за следващото си музикално #ЧУДО.
Моля, разпространете. Нека всички бедни души, които от години се чудят къде и как да се излагат, като говорят против другите, да знаят точно какво мисля за тях.
Прекрасни #свободни #хора, заповядайте, залата ще е препълнена, скоро няма да има места.
(А всички други, мразещите, слепеещите, псевдо разбирачите - не идвайте, не Ви искаме, стойте си пред екраните.
Историята се прави без Вас.)
30.05. - София
21.06. - Пловдив
30.06. - Варна
Бих правил МИСТЕРИЯ И СВОБОДА с всеки етнос, с всеки Човек, с всеки който е готов за това❗️❗️❗️
..
Благодаря на топ колегите от #БНТ!
Идва нещо неописуемо❗️❗️❗️
Благодаря на всички МЕГА личности от международния творчески отбор, без които съм НИЩО!

Впоследствие диригентът редактира малко текста, с окончателния вариант на който можете да се запознаете по-долу.
Снимка: https://www.facebook.com/kamdzhalov

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.