Йордан Йовчев ще кара колело със столичани

Pinterest LinkedIn +

В 10:00 ч. на 23 юни популярни български спортисти ще мотивират столичани да се включат кампанията "Живей активно". В рамките на най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот те ще поведат гражданите към Борисовата градина, стартирайки от две начални точки.

Пред театър "София" Йордан Йовчев и новите лица на инициативата – шампионките от ВК "Марица" – ще водят ентусиастите с велосипеди. Колоездачите ще преминат по бул. "Евлоги Георгиев" до Орлов мост и след това ще продължат към лятната сцена в Борисовата градина. От Паметника на съветската армия към тях ще се присъединят и всички любители на скейта и ролерите.

Волейболистът Евгени Иванов-Пушката и лекоатлетката Тереза Маринова ще се включат в традиционния пешеходен поход. Тази година той стартира пред Паметника на съветската армия. Всички ентусиасти ще преминат по през Орлов мост и след това ще продължат към сцена "Естрада" за официалното откриване.

По традиция отново ще бъде организиран маратон за кучета и стопани. Той ще стартира в 9:30 ч. отново пред Паметника на съветската армия. Очаква се в него да се включат над 300 стопани с техните четириноги приятели.

В 11:00 ч. Симеон Найденов ще организира волейболен турнира на паметника на Васил Левски, а Ballan ще кара ролери и скейт с всички фенове на инициативата. На "Слончето" Тереза Маринова и Маруся Иванова ще организират лекоатлетически състезания и Heal-fit гимнастика, а "КиндиРу" ще забавляват най-малките. Водещият от "БГ радио" Симеон Колев ще изпита логичното мислене и бързината на всички, които участват в игрите. От "Екопак" ще предизвикат малки и големи да събират разделно и да станат еко герои. На площадката за кучета Асен Аролски ще очаква гостите с училище за кучета, демонстрации по дог фризби и аджилити. В "Спортна София 2000" ще бъдат организирани традиционният турнир по футбол и тенис на маса със сдружение "Фуутура". Следобедът ще е посветен на семеен пикник с вкусна храна и Сандра Алексиева.

В 18:00 ч. лятната сцена ще огласи Борисовата градина с изпълнения на млади музикални банди. Активният ден ще приключи в 20:00 часа на сцена "Естрада", на която ще се качат Играта, Ballan, Дара и Павел и Венци Венц.

Сподели.