Мамо, искам колело!

Pinterest LinkedIn +

Какво ще направите, ако детето ви каже „Мамо, искам колело“? Не е добра идея да отидете без подготовка в първия магазин и да вземете наслуки някой детски велосипед

Покупката на колело е сериозна задача, защото то трябва да отговаря на редица изисквания – да е подходящо за възрастта, да е удобно за каране, да е красиво, безопасно и т.н. За да се ориентирате в предлаганите модели на пазара, е добре да направите свое проучване, и то без уморително обикаляне по търговски обекти. 

Това може да стане, без да излизате от дома си, като разгледате каталога на онлайн магазина Кидсо.


Как да изберете най-подходящия детски велосипед?

Каталогът на Кидсо предлага велосипеди с две колела, с помощни колела, велосипеди за баланс и аксесоари за тях. Те са представени със снимки и подробно описание на всичките им параметри.

Изборът на първото колело за детето е най-труден, тъй като трябва да се съобразите с различни показатели. Детските велосипеди за всяка възраст се отличават по диаметъра на колелата. 

За малчугани от 2 до 4 години се препоръчват гуми с размер 12 инча, които са подходящи за дете с ръст от 80 до 100 см. За възраст от 4 до 7 години велосипедът трябва да е с размер 14, което отговаря на ръст 90-115 см. Децата между 5 и 8 години могат да управляват колело с размер 16 – отговаря за ръст 105-120 см, а размер 18 е за височина 115-130 см. Велосипедите с тези размери, които се предлагат от водещите марки, са с олекотени рамки за по-лесно управление и пренасяне. За децата от 7 до 11-годишна възраст подходящият размер е 20 и съответства на ръст 120-135 см. 

При подбора на велосипед трябва да се съобразите и с терена, по който детето ще го кара. Изборът на колело зависи и от теглото на малкия велосипедист. За вашето дете е подходящ велосипед, който не тежи повече от 30-40% от килограмите на малчугана. За да се ползва колелото по-дълго, е много важно да е здраво, като това не бива да е за сметка на по-голямо тегло. Трябва да се обърне специално внимание и на спирачките на колелото. 

Детето обикновено започва усвояването на умението да кара колело с модел с помощни колела, които след това се свалят. Те дават увереност на детето и по-голямо спокойствие на родителите и са подходящи за деца между 2 и 4 години. 

Велосипедите с две колела имат калници, предпазители за верига и звънец. За по-голямо удобство седалката и кормилото могат да бъдат регулирани. Много от моделите имат различни практични екстри като кошница, багажник, поставка за шише. 


Маркови колела с елегантен дизайн

В онлайн магазина Кидсо ще откриете богат избор колела от известни марки като ZIZITO и Dino Bikes. Те са висококачествени и се отличават с иновативен дизайн. 


Момичетата и момчетата могат да си изберат цвят според вкуса си. Има красиви розови колела за малките госпожици и класическо синьо за малките господа. Предлагат се и унисекс разцветки, подходящи за двата пола. Ефектни са дизайните с комбинация от цветове като например черно с червено. Привлекателни за малките палавници са детските колелета с мотиви от анимационни филми като "Спайдърмен" или "Отмъстителите".

Когато избирате първия велосипед за детето си, е много важно да го снабдите с нещата, осигуряващи неговата безопасност. Необходими елементи от екипировката са каска и протектори за коленете и ръцете. Освен това може да купите забавни и полезни аксесоари като звънче с мотив от любим анимационен филм, сирена, шише за вода, велокатинар. 

За най-малките, които нямат търпение да имат велосипед, но още не са дорасли за това, се предлагат симпатични колелета за баланс без педали.


Изборът на велосипед е вълнуващо преживяване за семейството, защото може да бъде съвместно приключение за родителите и децата. То продължава и след покупката, тъй като първите опити за каране на колело трябва да са под надзора на татко и мама или друг по-възрастен инструктор. А иначе, за ползите от велосипеда няма нужда да се обяснява много – той подобрява чувството за ориентация, укрепва мускулите и функцията на белите дробове, а в крайна сметка повишава издръжливостта и укрепва здравето. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.