Интервю с Vozd (in traffic)

Pinterest LinkedIn +

По повод предстоящия арт пърформанс на двама от артистите на крайно неясната формация p.m.b.m. Records в "Cцена за авторска музика" О!Шипка на 24 юли, представяме едно чрезвичайно необичайно интервю с Vozd – официален говорител на p.m.b.m. Records.

Интервюто взе нашият сътрудник Иван Терзиев, по прякор Дългия – слабо известен софийски темерут (всяка прилика с лица и прякори е от по-ново време и е напълно незаслужена!).

Въпреки пословичната из музикалните среди некомуникативност на Дългия, ние все пак му поверихме тежката задача да се срещне с Vozd по две съвсем прости причини: първо, те се познават доста добре, и второ - и двамата тежат точно по 122 килограма и рискът от непремерени думи и жестове е сведен до минимум... е, поне силите са изравнени. И така, ето интервюто:


Дългия: Що е то "пъ мъ бъ мъ"?

Vozd: Не.


Д: Отговори на въпроса, сладък.

V: Противно на очакванията на някои тъпоумни музикални журналисти като тебе, глупаче, p.m.b.m. не е името на новият-ариел-изпира-най-добре, нито на фалшиво пееща кучка, да не говорим за чалга-поп-певица-гей. Това е името на нашата петглава ламя-стръвница и се чете „пием-бием”. Всъщност това е името на една дълбоко известна вокално-инструментална група.


Д: Искаш да кажеш – дълбоко неизвестна?

V: Искам да кажа – дълбоко ли ти е около врата?


Д: Добре.... кого пиете и какво биете?! Кое насилие не ви смущава и как? Защо пием и какво ще поръчаме? Кого залъгвате изобщо?

V: Ами чакай да помисля.... Какви са бъдещите ти творчески планове?


Д: Разграничавате ли се от крайноалкохолния клуб К.Е.К.С.*?

V: Кекс е един приятелски кръжец с идеална цел. Не сме канили никого. Ти откъде знаеш за това? Както и да е... Не сме идеалисти, въпреки че сме идеални по дух и по тяло. Още Диоген е писал: De mortuis aut bene aut nihil, сиреч – не злослови за мъртвите. Затова така.
* Б.р. Клуб на екстерминаторите на кретеноидни селяндури, за справка вж. http://kekc.hit.bg/.


Д: Кажи нещо повече за p.m.b.m. Records – това некакъв нов лейбъл ли е или е балон, който ще се спука след поредното риалити шоу?

V: p.m.b.m. Records е нЯкакъв си (натъртва и разлива ракията си) нов лейбъл, да. Но това всъщност не интересува широката общественост. Ален Делон е велик актьор, но слаб лъжец.


Д: Добре, но все пак, кажете кои са участниците в двете групи, които ще свирят в неделя и какъв стил свирят те?

V: Ще свирим Вожда на пияни, гласове, бас китари и синтезаторни, заедно с Красбето на барабани, Наско Попов на барабани, Пешо Самурая на саксофони, Мишо Йосифов на тромпети, Вили на тромбони, Боби Гигарерца на джембета, Даката на барабани, Точо:Човекът-Хляб на барабани, Мют Кемъл на китари, Бисрат Можу като ЕмСи и балет, Сахо от Паникан на бас китари, както и много други звезди и планети. Специални гости и водещи на шоуто ще бъдат господин Куритаров и господин Стилен от Отава. Стилът е траш-джаз. Благородя Ви.


Д: Само авторски композиции ли ще изпълнявате на концерта?

V: Освен авторските ни пиеси, теми и импровизации, имаме намерение да си посвирим къвъри на Алла Пугачова, Frank Zappa, Beatles, Elvis, Thievery Corporation, Cypress Hill, Red Hot Chili Peppers и Fun Lovin Criminals, Подмосковские Вечера и други песни.


Д: Един въпрос, за който в нашата редакция получихме буквално милиони обаждания, писма и употребявани гащи от развълнувани домакини – какви зодии са членовете?

V: Членовете отдавна не се наричат така, да престанем най-сетне с тези евфемизми. А и домакините знаят по-добре. Ааааа-ха-ха-ха.... (Дългия му удря шамар да спре....)
(след 3 минути разговорът продължава)


Д: Как оценявате във вашия кръжец българската музикална действителност в светлината на очевидния подем, който се наблюдава при застаряващите рокаджии напоследък?

V: По тристепенната скала на простащината – три азиса.


Д: Как измислихте името Pentatonic Abusers?

V: Измисли го Пешо Вехтия* преди няколко години... а бяхме млади...
* Б.р. Пешо Вехтия, известен и като Veht Pero, е басист на p.m.b.m. и Les Blitz Directeurs – две от тежките групи на Вожда.


Д: Как измислихте името Vozd In Traffic? Аналогията с култовите Vougang In Traffic* е очевидна...

V: Очевидно ти не разбираш от арт. Детски книжки не си ли чел?
* Б.р. Vougang In Traffic е една от леките групи на Vozd.


Д: Плакатът за концерта е доста щекотлив като визия и внушение. Какво според теб е искал да каже авторът?

V: Ще я попитам довечера, благородя ти.


Д: Чао.

V: Чао.

Допълнително информация, безплатни видео и mp3 записи, дрехи и аксесоари на p.m.b.m. има на сайта на p.m.b.m. Records – http://www.urbanium.net/pmbm/.

© p.m.b.m. Records

Сподели.