Интервю с ORPHANED LAND

Pinterest LinkedIn +

Израелските death doom-легенди Orphaned Land пристигат в София по покана на готик-магазин Gorgon. Концертът, ще се състои на 1 февруари, в столичното читалище "Средец". По този повод, организаторите от Gorgon предоставиха на Avtora.com интервю с вокала и лидер на групата Kobi Farhi.


Gorgon: Моля те, разкажи повече за турнето Flooding the Balkan. Защо “Flooding the Balkan” или “Потоп на Балканите”? Кои страни планирате да посетите?

Kobi Farhi - Последният ни албум озаглавихме Mabool (или на иврит - Потоп). Представяхме си, че заради греховете на човечеството, водите на Потопа ще ни отнесат и ще превърнат земята в Океан. Ние все още вярваме в това. С голямо съжаление научихме за цунамито, което удари Азия и правим всичко възможно да разпространяваме по света нашите добри послания.


:. Знаеш ли нещо за България? Разбрах, че твоите корени са от България.

K.F. - Имам българска музика, познавам българската кухня от баба ми и дядо ми (и двамата са родени в София!).
Знам, че в България има много фермери и че е бедна, но прекрасна страна. С нетърпение чакаме да дойдем, за мен е много емоционално изживяване.


:. Преди повече от 10 години, Orphaned Land въведе в метъла много етно елементи - традиционна Източна музика, инструменти, мелодии. Как се чувствахте като пионери в жанра? Как хората приеха музиката ви?

K.F. - Чувствахме се и все още се чувстваме като пратеници. Страхотно е чувството да не си в играта на рециклиране на музиката. Чувствахме, че носим нови идеи - и музикални, и духовни, показахме, че хармонията е толкова велика. Искаме хората да живеят живота си както го правим ние в музиката си.


:. Кой групи (музикални стилове, композитори) са повлияли върху формирането на стила на Orphaned Land? Как се развиваше стилът ви през годините - в новия албум откриваме дори прогресив елементи.

K.F. - Повлияни сме от самия живот. Ние сме много разли
Сподели.