Интервю с ЛиЛана

Pinterest LinkedIn +

Най-младата участничка в първия сезон на шоуто “VIP Brother”, ЛиЛана, пусна в българския ефир новото си видео "Опасно близо". Материалът за атрактивния клип, който не би могъл да се завърти в по-подходящ момент, е заснет седмица преди влизането й в най-популярната Къща в България.

Първият проект на 20-годишната ЛиЛана е дуетът L.A., който тя прави със своята приятелка и колежка от предаването на телевизия ММ “Искам” Ася Йочева. “Ледено студено” е първият им хит от 2004 г. По същото време ЛиЛана получава покана и реализира фотосесия в списание “Playboy”.
 
В началото на 2005 г. тя решава да започне самостоятелна кариера и записва сингъла “Защото искам”, чиито еротичен видеоклип е забранен по някои телевизии. След като напусна риалити шоуто на Големия брат, ЛиЛана продължи работата по самостоятелния си дебютен албум, който ще бъде реализиран до края на годината.
 
.: Как се почувства като първата “Мис VIP Brother”?
 
За първи път в живота си бях нещастна от това, че побеждавам в нещо. Тогава стана и първият голям скандал в Къщата. Това всъщност бе нещото, което провокира всеки да покаже лошото в себе си. Така че тогава въобще не се почувствах добре, въпреки че ме бяха оценили високо. Сега го оценявам естествено и си пазя лентата. Никога не съм участвала в такива конкурси, но сега вече мога да кажа, че притежавам титла от такъв.
 
.: Кой ти самата можеш да посочиш за “Мистър VIP Brother”?
 
Най-напред ще трябва да видя мъжете от Къщата по бански костюми.
 
.: Участва ли в създаването на новия клип “Опасно близо”? С какво се различава той от предишното ти видео, кое е новото в него?
 
Да, разбира се. Аз участвам и в композирането на музиката, в писането на текстовете, а и в самите клипове. Най-вече давам идеи във видеоклиповете. Естествено работя с Валери Милев и на него му имам пълно доверие, той винаги има страхотни идеи. Не съм му се месила, просто казах каква искам за визията, той се съобрази с това и измисли сценария. Това е вторият ми видеоклип, откакто съм ЛиЛана, първият бе “Защото искам”. Той е страшно провокативен, бунтарски, а и много сексуален клип. “Защото искам” отразява желанията на всяка млада жена – да бъде свободна, дръзка, красива и желана. Той даже бе забранен по някои телевизии. Във втория клип – “Опасно близо”, историята на тази жена сякаш намира своето продължение и е много забавен.
 
.: Спомена колко еротичен е предишният ти клип? Докъде би стигнала пред камера?
 
По принцип, пред камера мога да стигна много по-далеч. На сцената съм актриса. Един актьор може да играе всякакви роли, да приема различни предизвикателства. Аз бих изиграла всичко на сцена, но в живота – не.
 
.: Работиш върху дебютния си албум. Експериментираш ли с други музикални стилове в него?
 
В новия ми проект всичко ще е поп музика, но няма да липсват и различни нюанси от други стилове. И двата сингъла, които ще влязат в албума – “Защото искам” и “Опасно близо”, са много позитивни, карат те да забравиш всичко и да се забвляваш.
Смятам да включа в албума и една балада. Трябва да има тъжна песен в него. Вече се чувствам узряла да изпея такава песен. Знам и коя ще бъде тази балада, тя ми е подарък от Дичо. Подготвям и изненада, ще изпълня песен с още някой, но все още не съм сигурна дали това ще е третото ми парче. Надявам се до края на годината албумът ми да бъде реализиран.
 
.: Предимство или недостатък бе за теб, че си най-младата участничка във “VIP Brother”?
 
Определено беше предимство. Възприемах всичко, което се случваше, като игра, шоу и много се забавлявах. Може би при останалите участници бе по-трудно, защото те предполагам има какво да загубят. Всички са хора с богат опит и са постигнали повече неща от мен. Може да са се притеснявали от това, че ще загубят нещо, а аз просто нямаше какво да изгубя и заради това наистина бях себе си. Но в никакъв случай не съм си мислила, че ако направя някоя глупост, това че съм малка, ще ме оправдае.
 
.: Как ще коментираш новината, че Галя от КариZма иска да съди Дичо и Дим Дуков?
 
Не знам. Ако бях на нейно място, едва ли щях да се занимавам точно с това. Тя самата казваше, че човек не трябва да се залавя с неща, които не си струват за него. Галя от КариZма през цялото време проповядваше нещо много по-висше като ценности, а в същото време се занимаваше с някакви дреболии. Според мен, става въпрос за моментно състояние. Сигурна съм, че ще й мине и ще го забрави. Галя е духовен човек, така че би трябвало да отстъпи.
 
                                                              ЛиЛана Сн.Avtora.com
 
.: Имаше ли мисия, която не ти се искаше да изпълняваш?
 
Не, всичките мисии бяха страшно готини. Абсолютно всички ми бяха интересни и имах голямо желание да ги изпълнявам. Когато в Къщата нямаше мисии, беше малко скучно.
 
.: Какво бяха за теб забежките на Киро Скалата?
 
Определено не съм ги приела сериозно, защото всички знаехме, че това е шоу. Още като видях Киро и си поговорих с него осъзнах, че за него всичко си е една игра. Ние бяхме там заради купона, да се забавляваме и си знаехме от самото начало какво правим. Нямаше разстроени, нямаше шамари от моя страна. С Киро си играехме, когато ни беше скучно. При другите му забежки може да е имало нещо повече, но това само той може да каже.
 
.: Какви мъже харесваш?
 
Харесвам истински мъже, колкото и банално да звучи. Допада ми мъж, който уважава себе си. Не е важно той да е красив, важно е излъчването му. Привличат ме мъже, които се уважават, сигурни са в себе си и са постигнали нещо.
 
.: Кое е следващото предизвикателство за ЛиЛана?
 
След Къщата приемам като предизвикателство работата си. Сега съм още по-нахъсана и стимулирана да работя, което е важно за мен. Предизвикателство са всички проекти, с които се занимавам.
 
.: Занапред изцяло на музикалната си кариера ли ще се посветиш?
 
Аз започнах от телевизията. Винаги съм искала да работя и да се занимавам с телевизия, това ми беше първата мечта. А с музика винаги съм се занимавала. Ако има предложения, които наистина си заслужават, бих ги приела. В интерес на истината аз напуснах телевизия ММ по свое желание, защото смятах, че вече няма какво да дам на предаването “Искам”. За тези три години мисля, че се изчерпах, но това в никакъв случай не означава, че не искам да съм водеща и ще съм само певица. Просто така се случиха нещата. За мен всичко, свързано с камерата, е интересно и привлекателно.
 
.: Одобряваш ли начина, по който напусна Къщата, без да си номинирана?
 
Това си е право на Big Brother. Той има право да променя правилата по всяко време на играта. Аз не съжалявам, че излязох по този начин. Напротив, беше много интересно и дори шокиращо, защото този ден ни изкараха всички, с едни качулки на главите, без да знаем за какво става въпрос. Изведоха ме на сцената, аз нямах идея какво точно се случва. Малко шок никога не вреди, а това беше най-вече шок за мен. Аз не знаех какво се случва, но това преживяване ще ми остане спомен завинаги. Фактът, че съм излязла един ден по-рано, няма никакво значение за мен.
 
.: Означава ли това, че не си разочарована, след като не спечели?
 
Аз изобщо не влязох с идеята да спечеля. В противен случай щях да имам някаква стратегия, да правя и да не правя някакви неща. А в Къщата, между другото, не е особено трудно да сдържаш някои свои нрави, ако го пожелаеш. Не знам защо обаче някои не го постигаха и изпадаха в истерии. Като цяло не съжалявам за това, че излязох по-рано, защото се забавлявах през цялото време, не бях вътре заради парите и постигнах това, което исках. Всъщност разбрах, че съм силна психически за възрастта си, защото другите жени не успяха. Четири си тръгнаха – едната беше номинирана, а другата не беше емоционално стабилна.
 
.: Как изглежда съвременната българска жена през твоите очи?
 
Според мен тя се подава много на емоциите си, но това е нормално за жените като цяло, а може би и мъжете имат вина за това понякога. Мисля, че въпреки всичко, ако една жена иска да е силна и да устоява на препятствия, тя просто трябва да работи върху себе си. Дори само да чете е нещо. Аз от малка се увличам от философски книги и те винаги са ми помагали да съм силна. По принцип имахме психолог в Къщата, на който аз ходех, въпреки че психоложката на Big Brother каза, че аз имам най-малка нужда да ходя там. Аз обаче я посещавах, защото не е нужно да си болен, за да отидеш на психолог. Аз се чувствах страхотно след всяко ходене. Хората, които нямат време да четат, могат да разберат повече за себе си именно от психолога.
 
.: Какво ще включва програмата ти през лятото?
 
Смятам това лято да представя новите си сингли и да направя нещо като предпремиера на своя дебютен албум. Лятото определено ще имам работа, но ще намеря и десетина дни, в които да си почина. Миналото лято не можах да го направя, тъй като отидох на морето и се случи инцидент с джет с мен, бях в болница, но сега смятам да компенсирам. Няма да се качвам на джет със сигурност.
 
.: А с какво ще ни изненадаш скоро?
 
Скоро ще има изненада, свързана с един от синглите ми, които ще бъдат в албума. Сигурно ще има клип. Ще бъде направена песен за мен от чужди изпълнители, но няма да кажа кои.
 
.: Останахте ли си приятелки с Ася? Следиш ли развитието на кариерата й?
 
Естествено, даже ме посрещна от Къщата, през цялото време е следяла моето участие. Тя е моята най-добра приятелка и много си я обичам, а и тя мен също. Това, че се разделихме, ни направи още по-силни приятелки. Даже смятам на море да ходя с нея. Следя кариерата й, знам че е изкарала нов сингъл, но тъй като съм от няколко дни навън, не съм го чула още. Когато обаче сме заедно, не си говорим за работа.
 
.: Сесията ти в “Плейбой” ли бележи началото на твоята кариера?
 
Определено ми даде тласък. Аз постъпих в телевизия ММ, когато беше на върха и работих една година, след което реших да използвам това, което ми дава ММ като популярност. Целта ми бе да мога да правя музиката, която винаги съм искала да създавам. Смятах, че моментът е назрял, тогава ме поканиха в “Плейбой” и аз реших, че това ще бъде перфектно начало и тласък за L.A. След като ме снимаха в “Плейбой”, интересът към мен определено се повиши. И тогава направихме с Ася първото си парче – “Ледено студено”, което стигна първите места на класациите. Определено ми помогна много “Плейбой”.
 
.: Би ли си снимала отново за списанието?
 
Не знам. Аз имам вече такива предложения, но още ги обмислям.
 
.: Как би се описала с няколко думи?
 
Млада, щура, усмихната, позитивна.
 
За  Avtora.com интервюто взе Десислава Бакърджиева.
Сподели.