Илон Мъск си направи резервация в ресторант в Стакевци?

Pinterest LinkedIn +

Истина или предизвикателство? :)

Вчера световноизвестният милиардер Илон Мъск се впечатли от Белоградчишките скали, а днес вече планира пътуване в Белоградчишко! Както изглежда, той смята да посети България през май догодина.

Новината беше съобщена от ресторант, който се намира в белоградчишкото село Стакевци. На фейсбук страницата на ресторанта се появи загадъчно съобщение:

"Добра нощ, приятели! И незабравима!
Изглежда, скоро в нашето скромно селце, ще посрещнем още важни гости! Стискайте палци!
Каквото зависи от нас, за да впечатлим тези хора, ще го направим и ще дадем най-доброто от себе си, както винаги! Всичко останало е в ръцете на Община Белоградчик. Нямаме търпение да видим способна ли е тя да придаде на региона по-приветлив вид, за да посрещнем тези гости с високо вдигната глава, а не да се червим като домати".

Към този текст е приложена снимка на мейл, от която става ясно, че собственикът на "SpaceX" и "Twitter" има намерение да посети ресторанта през май:
Мейл от МъскПо-нататък на страницата на ресторанта призовават общината поне да асфалтира пътя до селото преди визитата на важния гост:

"Имаме около 5 месеца, което смятаме, не са никак малко време, за да се асфалтира поне главната улица на нашето разбито село и да се подменят едни мижави 200 метра тръба! Скоро ще ви разкажем за този проблем, с който се борим от самото ни начало, и който неведнъж е поставял под съмнение решението ни да се върнем тук, у дома в България, и да развиваме този скъп за нас регион.

Силно се надяваме и вярваме, че сега вече Община Белоградчик има сериозна причина да превърне родната къща на проф. Виден Табаков в модерен музей, какъвто заслужава да бъде!
Благодарим на Vladislav Terziiski Photography за прекрасната снимка, която грабна вниманието на един от най-влиятелните хора в света, и ни дава този невероятен шанс и стимул за мобилизация! 
#онаенасекъде #BitcoinToTheMoon".

Целият този вълнуващ развой на събитията идва часове след като Илон Мъск оприличи сподели красива снимка на Белоградчишките скали, направена от фотографа Владислав Терзийски, в своя Tweeter и оприличи местността на рисунка от популярна видео игра. "Бях сигурен, че това е в Elden Ring" - написа Мъск под снимката. Това кратка изречение се превърна в новина вчера у нас, а чрез социалните мрежи министърът на туризма Илин Димитров покани милиардера да посети България. 

Преди минути министърът потвърди новината, отново чрез социалните мрежи, като приложи горното писмо до ресторанта. Ето какво написа Димитров:

"И... да, в крайна сметка ще дойде
След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобщения - сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда).
Поне знаем, че ще го нахранят добре.
Filip Zahariev, браво!
Сега остана да се подготвим за пристигането на най-богатия инфлуенсър в света.
P.S.
A защо да не се организира и един ежегоден Cosplay фестивал там?"

Дали пък не се е размечтал повече, отколкото трябва? И дали тази новина е истина, или шега, измислена от хората в Стакевци? Предстои да разберем!

А междувременно някои по-здраво стъпили на земята хора задават и правилните въпроси и добавят скептични коментари под публикацията на ресторанта във "Фейсбук":

С Фалкон 15 ли ще кацне Mr. Musk в Белоградчик, че някак не си го представям по родните ни пътища да стигне до там...

Доколкото разбрах, ще тестват новия луноход, който разработват в SpaceX, и ще комбинират полезното с приятното...

Не се бойте он че слене на прищанището у Лом,че му кажем да се не плаши от българските пътища...

Изключителна гротеска! Нуждите на хората не са достатъчни за да се реновира някакъв тъп път, но един имейл с подозрителен произгод и може би несигурни намерения е достатъчна мотивация??? На това му се вика "цигания".
Пълен фарс!
Адмирации за снимката и за маркетинга! 

Как може да има такива риби да се връзвате така...

Въпреки че е фейк, все пак добра работа на маркетинг умът зад тази кампания...

Все пак повечето коментари са възторжени!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.