Илон Мъск показа как ще изглежда скафандърът на SpaceX

Pinterest LinkedIn +

Американският космически предприемач Илон Мъск най-после разкри детайли около новия скафандър, който неговата компания SpaceX разработва.

Технологичният визионер и съосновател на PayPal и Tesla Motors направи това в своя Instagram акаунт, което не е типично за него. Обикновено предпочитаната от Мъск медия за анонсиране на новини около компаниите му е Twitter.

"Ето първата снимка на скафандъра на SpaceX. Повече ще има през следващите дни" − споделя той в социалната мрежа и уточнява, че прототипът вече е тестван при вакуум.

Мъск споделя още, че се е оказало изключително трудно да се постигне баланс между естетика и функционалност. От снимката обаче можем да се уверим, че милиардерът е останал верен на себе си и резултатът е впечатляващ.

Неотдавна той анонсира мащабен план за колониризане на Марс през следващото десетилетие и новите скафандри на компанията вероятно ще играят важна роля в начинанието.

First picture of SpaceX spacesuit. More in days to follow. Worth noting that this actually works (not a mockup). Already tested to double vacuum pressure. Was incredibly hard to balance esthetics and function. Easy to do either separately.

Публикация, споделена от Elon Musk (@elonmusk) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Сподели.