Икар 2013 - победителите

Pinterest LinkedIn +

"Хамлет" по Уилям Шекспир очаквано стана големият победител на церемонията по раздаването на годишните театрални награди "Икар", провела се на 27 март 2013 г. в Народен театър "Иван Вазов".

Постановката спечели наградите за режисура, присъдена на Явор Гърдев, Най-добра поддържаща роля за Мариус Куркински, а също така за сценография, за съвременен танц и майсторско техническо осъществяване.

В категорията Най-добър актьор отличието отиде при Камен Донев за ролята му на Семьон Семьонич Подсекалников в постановката на Александър Морфов "Животът е прекрасен".

При актрисите отличията бяха присъдени на Гергана Плетньова и Анастасия Инглизова съответна за Най-добра актриса и Най-добра поддържаща женска роля.

Театралната награда за Най-добър дебют отиде при актьорите Силвия Станоева и Иво Желев, участвали в постановката на Касиел Ноа Ашер "Клер, Мадам, Соланж".

За цялостен принос в областта на театралното изкуство наградата си подели актьорското семейство Васил Стойчев и Виолета Бахчеванова, а наградата за чест и достойнство беше присъдена на акад. Александър Балкански.

Сподели.