"Играта на Ендър" с Ейса Бътърфилд с нова премиерна дата

Pinterest LinkedIn +

Премиерата на филмовата адаптация по бестселъра "Играта на Ендър" от Орсън Скот Кард е отложена от Summit. След като първоначално филмът трябваше да тръгне по кината на 15 март, 2013 г., от студиото са обявили нова дата – 1 ноември, 2013 г.

Макар да не е обявена официална причина за изместването на премиерата, се предполага, че се цели дата, с по-малко насрочени премиери (за уикендът на 15-17 март, 2013 г., вече са обявени "Джак, убиецът на великани" (Jack the giant killer), продължението на Percy Jackson, както и Oz, the great and the powerful).

Режисьор на лентата е Гавин Худ ("Х-Мен Началото: Върколак"), а сценарият е адаптиран от Роберто Орчи ("Стар Трек", "Трансформърс"). Ейса Бътърфилд, познат на публиката от шедьовъра на Мартин Скорсезе – "Хюго" (Hugo), влиза в главната роля на  момче, подготвяно участие във война срещу недоброжелателна извънземна раса. В лентата Бътърфилд ще си партнира с големи имена като Харисън Форд и сър Бен Кингсли, който също участва в "Хюго".

Филмът все още е в разработка, като идеята за заснемането му идва още преди повече от десет години, лично от автора на романа – Орсън Скот Кард, като опитите за адаптация на големия екран претърпяват няколко неуспеха, докато през 2010 г., с работата не се заема именно сегашният режисьор – Гавин Худ.

Сподели.