Японски град търси нинджи. Плаща 85 000 долара, ако се съгласите да сте такъв

Pinterest LinkedIn +

Ако сте си мечтали да сте нинджа, вероятно ви е омръзнало от всички онези обяви по сайтовете, в които пише, че се търсят нинджи, но после се оказва, че всъщност позицията е за програмист или друга длъжност, свързана с технологиите. :)

Е, тогава тази информация е за вас. Японският град Ига, който се сочи като родното място на тайнствените невидими бойци от средновековна Япония, наистина си търси нинджи. И е готов да плаща заплата от 85 000 щ. долара на всеки желаещ да стане такъв.

Проблемът на градчето е, че неговото население от около 100 000 души намалява и все повече млади хора се отказват от нинджа традициите и отиват в големите японски мегаполиси. Затова и от местната управа пуснаха ексцентричната обява за работа.

Уловката обаче е, че в трудовите характеристики на длъжността няма да влиза махане на глави с катана или убиването на хора с шурикени, ножове или по други начини. Всъщност става въпрос за нещо много по-тривиално - нинджите на заплата ще трябва да участват по фестивали и различни туристически мероприятия, където да представят какъв е бил животът на тайнствените убийци от миналото.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.