И първата EverQuest става безплатна

Pinterest LinkedIn +

Тринадесет години след премиерата й, емблематичната масова онлайн мултиплеър фентъзи ролева игра EverQuest ще премине към free-to-play модела на монетизация, приет от нейния наследник, EverQuest II, още през август 2010 г.

Промяната ще влезе в сила от началото на март 2012 г., посочва се в анонса на Sony Online Entertainment, без да се споменава точна дата. Светът на EverQuest и седемнадесет от нейните експанжъни (всички издадени досега с изключения на най-новия - Veil of Alaris), ще стане достъпен напълно безплатно за всички потребители, които ще могат да развиват героите си до пълния капацитет от нива, но с известни рестрикции, част от които ще могат да бъдат премахнати със закупуването на т. нар. Сребърно членство с еднократна транзакция в размер на $5.00.

Въпросните ограничения ще се отнасят до броя на игралните раси, класове, персонажи, възможността за чат и търговия и др., а пълното им отпадане е гарантирано на онези, които както и досега предпочетат да заплащат месечни такси в размер на $15, осигурявайки си т. нар. Златно членство.

В допълнение към тези два вида платени преференции, потребителите ще бъдат изкушавани да инвестират Station Cash (валутата на Sony, струваща реални пари) в игралното си преживяване за най-различни придобивки като покъщнина, дрехи, коне и т. н., с които не биха могли да се сдобият по друг начин. (Онези играчи, които имат Golden Membership, ще получават ваучери за микротранзацкии на малка стойност всеки месец).

Потребителите, имащи активен абонамент към момента на преминаването на играта към free-to-play модела, автоматично ще получат Златно членство, а тези, чийто абонамент е изтекъл – Сребърно.

Сподели.