Христо Йоцов, Стунджи и Калин Вельов с уникално дръм шоу

Pinterest LinkedIn +

Едни от най-добрите български барабанисти ще вземат участие в специално дръм шоу в залата на Сцена Академия в София.

Христо Йоцов, Стоян Янкулов, Калин Вельов, Атанас Попов и Мартин Хафизи ще свирят в памет на барабаниста на ФСБ - Пепи Славов, барабаниста на група Креш - Михаил Яланджиев и художника-барабанист Едмонд Демирджиян.

Като специален гост в шоуто ще се включи и Живко Петров.

Музикантите ще представят богата и разнообразна програма, като акцент за меломаните ще са и различните колаборации между тях.

Събитието ще се състои на 1 февруари в залата на Сцена Академия на ул. "Оборище" № 17 в София.

.....
Пепи Славов (1941-2008) е един от най-добрите български музиканти, известен като барабанист и основател на ФСБ. През 1965 г. става барабанист на Джаз фокус 65. Заедно с Милчо Левиев, Симеон Щерев и Любомир Мицов пише първата страница на историята на джаза в България. През 1970-1971 г. свири с групата Сребърните гривни. През 1979 г. издава албума "Кълбото" и става постоянен член на рок групата Формация студио Балкантон (ФСБ).

Едмонд Демирджиян (1951-2009) е известен български живописец, който професионално се занимава с ударни инструменти. Той е единственият български барабанист, който се посвещава на солова кариера. Комплектът му от ударни музикални инструменти и перкусии е уникален и е публикуван в престижното американско списание Modern Drummer. Свирил е с музикантите Живко Петров, Стоян Янкулов-Стунджи, Димитър Димитров, Теодосий Стасов, Калин Вельов и др.

Михаил Яланджиев – Църо (1974-2007) завършва музикално училище в София и учи няколко семестъра перкусии в Държавната музикална академия. На българската ъндърграунд сцена се изявява от 1987 г. Той е основателят на рок група Креш. В началото на 90-те се присъедини към Димитър Ковачев-Фънки и Иван Несторов-Амебата в Ера. Свирил е и в няколко други формации като Ейлиън индъстри и R.O.B.T.F, както и в Шеки енд дъ блъдибойс, Трансформейшън, Оу Джей бенд, Сайко трайб.

Сподели.