Храбро сърце (Brave)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012. Режисьори: Бренда Чапмън и Марк Андрюз Сценаристи: Бренда Чапмън и Марк Андрюс. С гласовете на: Кели Макдоналд, Ема Томпсън, Били Конъли, Кевин Маккид, Джули Уолтърс и др. Анимация, приключенски

За филма:

Отдавна сме свикнали анимацията по нищо да не отстъпва на игралното кино. "Храбро сърце" е епична и зрелищна приказка, която не прави изключение от това правило. Режисьори и сценаристи на лентата са Бренда Чапмън, чието име стои зад създаването на един от класическите анимационни хитове на DreamWorks "Принцът на Египет" и Марк Андрюс, работил като аниматор над "Колите" и "Самурай Джак", чийто късометражен филм One Man Band беше номиниран за Оскар.

Персонажите в "Храбро сърце" са озвучени от британски актьори, което е напълно логично като се има предвид, че действието се развива в Шотландия. Кели Макдоналд ("Няма място за старите кучета", "Хари Потър и даровете на смъртта"), която повечето от вас вероятно свързват с ролята й в хитовия сериал на HBO "Престъпна империя", подарява гласа си на непокорната принцеса Мерида.

Партнират й носителката на Оскар Ема Томпсън ("Наистина любов", "Рок Радио"), която за втори път дублира анимационна роля след участието си в "Планетата на съкровищата" и Били Конъли ("Светците от Бундок","Лемъни Сникет: Поредица от злополучия"), чийто глас чуваме и в двете части на "Ловен сезон".

Историята:

В Шотландия легендите за битки се предават от поколение на поколение през вековете. Непокорната дъщеря на краля, Мерида, която определено се справя по-добре със стрелбата с лък отколкото с поведението на дама, мечтае да промени съдбата си. Макар и неволно тя успява да си навлече проклятие и да предизвика абсолютен хаос в кралството. Единственият начин да развали магията, преди да е станало твърде късно, е да открие значението на истинската храброст.

Сподели.