Хората говорят (Rumor Has It)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2005, 96'
Режисьор: Роб Рейнър
Сценарий:Тод Грифин
Участват: Дженифър Анистън, Кевин Костнър, Мена Сувари, Шърли Маклейн, Марк Руфало, Ричард Дженкинс и други
Драма, комедия, със субтитри, английски

Две години след последния си филм, ветеранът Роб Рейнър (“Когато Хари срещна Сали”, “Мизъри”) отново радва феновете си с нова продукция. Сменяйки жанровете и снимайки за киното и телевизията по равно, сега Рейнър е нает от продуцентския екип Джордж Клуни (“Безсъние”) и Стивън Содербърг (“Трафик”) да режисира комедията “Хората говорят”.
 
Сценарият е дело на Тед Грифин, който до момента има зад гърба си кинохитовете “Бандата на Оушън” (2001) и “Кибритлии” (2003). Към техните имена е добавен и стабилен актьорски състав в лицето на Дженифър Анистън (“Всемогъщия Брус”), Кевин Костнър (“Воден свят”), Мена Сувари (“Американски прелести”), Шърли Маклейн (“Нищо общо”) и Марк Руфало (“Съучастникът”). Общата стойност на лентата е 40 млн. долара, което e доказателство за очакванията на продуцентите.
 
Попреминала 30-те Сара Хътингър (Дженифър Анистън) живее с приятеля си Джеф (Марк Руфало), с когото смятат да се женят. Тя работи като журналистка и е незадоволена от личния си и професионален живот. След дълги увещания от негова страна тя решава, че вече им е дошло времето и трябва да се оженят. Тогава пристига новината, че по-малката й сестра Ани (Мена Сувари) също ще се жени и Сара заминава за семейната им къща, за да присъства на събитието.
 
Една от причините, заради които не обича да ходи при родителите си, е че никога не са били близки, а в последните години съвсем са се дистанцирали помежду си. Баща й Ърл (Ричард Дженкинс – “Купон с Дик и Джейн”, “Ядрото”), както и останалата част от  семейството, са обсебени от играта на тенис в родната им Пасадена.
 
По време на разговор с баба си Кетрин (Шърли Маклейн) Сара научава, че животът на майка й е станал вдъхновение за написване на книгата “Абсолвентът” и филмирането й преди години. Тази дълго пазена тайна изкушава журналистката в нея да открие истината. Всичко води към Сан Франциско, където живее мистериозният Бо Бъроус  (Кевин Костнър), който може да отговори на нейните въпроси. В процеса на личното си разследване Сара късно разбира, че понякога е по-добре да не се ровиш в миналото.
 
Официален сайт: http://www.rumorhasitmovie.com
 
 
 
 
Сподели.