Хорър-трилърът "Убийствен пъзел" по кината от 11 март

Pinterest LinkedIn +

Saw или “Убийствен пъзел” - напрегнато и разтърсващо пътуване в сърцето на смразяващия страх, е ново заглавие по киноекраните у нас от 11 март.

Вманиачен сериен убиец, кръстен от полицията “Пъзела”, си е поставил за цел да покаже на своите жертви цената на живота, като по този начин иска да даде урок на цялото общество.

Подбирайки своенравни и капризни хора със съмнителен морал, той ги отвлича и принуждава да играят страховита и садистична игра, по неговите правила. Изправени пред невъзможни решения, всяка жертва трябва мъчително да спечели правото си на живот, или да умре докато се опитва.

Още с първия кадър на “Убийствен пъзел” зрителите са хвърлени в непозната територия - двама мъже се събуждат оковани в мрачно подземие. Единственото, което знаят е, че единият трябва да убие другия в следващите 8 часа или и двамата ще умрат.

Между тях лежи труп на мъж, държащ пистолет 38 калибър. И двамата не подозират защо са отвлечени, но мистериозният им похитител, “Пъзела”, е оставил инструкции...

Мрачен и страховит, “Убийствен пъзел” е напрегнат хорър-трилър в традициите на “Седем” и “Мълчанието на агнетата”. Изобретателността на "Пъзела" отличават този филм от останалите в жанра, а сензационният му успех сред критиците и публиката в цял свят вече затвърдиха проекта за създаване на неговото продължение.

Филмът е заснет от начинаещия режисьор Джеймс Уан (James Wan), за когото хора като Дейвид Линч (David Lynch) и Дарио Ардженто (Dario Argento) са вдъхновители. В главните роли са Лий Уeнъл (Leigh Whannell), Кари Елуис (Cary Elwes), Дани Глоувър (Danny Glover) и Моника Потър (Monica Potter).

Разпространител за България - Ню Филмс Интернешънъл.

 
 

Сподели.