Хитовото музикално шоу The Voice се клонира и на Острова

Pinterest LinkedIn +

Само година след старта на най-новото музикално телевизионно шоу в Холандия, където е базирана компанията, притежател на лиценза му - Talpa Media Group (същата, която стои зад Big Brother), The Voice се очертава като основен конкурент на всички досегашни подобни формати, клонирайки се в почти всички европейски държави, в това число Румъния и България, а от 2012 г. - и във Великобритания, където през последните години властва The X Factor.

Продуцент на българската версия на The Voice - "Гласът на България", e bTV и "Седем осми", a на британската – BBC One, което означава, че жителите на Обединеното кралство ще могат да наблюдават надпреварата за 100 000 паунда и контракт с Universal Music в HD формат.

Първият сезон на The Voice стартира в САЩ през април по NBC, които още в средата на май обявиха, че шоуто е тотален хит и потвърдиха, че ще го продължат с втори сезон. Форматът на The Voice се отличава с начина на провеждане на кастингите, в което ще се убедят и българските зрители, а именно – на сляпо. По този начин четиримата съдии вземат решение кои кандидати да допуснат до следващата фаза единствено според гласовите им данни и певчески талант.

Американската съдийска комисия включва три от най-големите звезди на световната музикална сцена – Кристина Агилера (Christina Aguilera), Cee Lo Green и Адам Ливайн (Maroon 5), които са и ментори на участниците, преминали успешно кастингите.

Кои ще са четиримата съдии на Острова все още не е ясно, но се предполага, че сред тях ще са натрупалите стаж в X Factor поп звезди Дани Миноуг (Dannii Minogue) и Шерил Коул (Cheryl Cole).

Сподели.