Хитовият сериал на ABC "Изгубени" идва в България

Pinterest LinkedIn +

Хитовият американски сериал на медийния магнат ABC "Изгубени" (Lost), който беше отличен с цели 6 статуетки на тазгодишната церемония по раздаването на наградите Emmy, ще се завърти през декември и в българския телевизионен ефир.

Правата върху излъчването му е откупила националната телевизия НТВ.

Излъчването на включващия 25 епизода първи сезон на трилър драмата ще стартира малко повече от година след американската премиера на 12 декември, научи от програмния отдел на НТВ Avtora.com. Дублираните на български език 60-минутни (вкл. реклами) серии ще се излъчват всяка вечер от 21:30 ч., на мястото на криминалния сериал "От местопрестъплението".

Към момента телевизионните зрители в САЩ гледат първите серии от втория сезон на поредицата, който също ще бъде закупен и излъчен, гарантираха от НТВ.

Основната сюжетна линия в "Изгубени" проследява взаимоотношенията между изолирана от останалия свят общност хора, оцелели след самолетна катастрофа на тайнствен остров в южния Пасифик. Основните персонажи сред тях са хирургът Джак Шепърд (в ролята Matthew Fox), криещата тъмното си минало Кейт (в ролята Evangeline Lilly), рок звездата Чарли (в ролята Dominic Monaghan), ветеранът от "Пустинна буря" Саид (в ролята Naveen Andrews) и мистериозният Джон Лок (в ролята Terry O'Quinn).
Психологическият елемент в наситените със специални и визуални ефекти епизоди се подсилва и от оригиналната музика на Майкъл Джакино (Michael Giacchino), композитор на партитурите към редица видеоигри, като "Call of Duty", поредицата "Medal of Honor", "Alias" и мн. др.

Най-новото около "Изгубени" е, че продуцентите от ABC планират да заснемат 20 миниепизода с оригинален сценарий, всеки от които с времетраене няколко минути, изключително за мобилни телефони. Все още не е назована компанията, която ще се наеме с проекта, но е фиксирана 2006 година като срок, в който сериите ще са готови.

Официален сайт на "Изгубени"

Сподели.