Хидео Коджима провъзгласи Framed за Игра на годината

Pinterest LinkedIn +

Framed спечели куп отличия през последните две години, сред които се открояват титлите за Най-добър дизайн и Най-добра игра от International Game Festival China 2013, Freeplay Festival 2013 и Indicade 2014.

За създателя на играта Джошуа Богс обаче признанието, засвидетелствано му току-що от Хидео Коджима – създателя на Metal Gear Solid и едно от най-големите имена в историята на видеоигрите – изглежда е най-ценното от всички.

"Играх Framed на Liveshack. Изключителен усет към геймплея, графиките и звука. Без колебание мога да кажа, че за мен това е най-добрата игра на годината", заяви Коджима, на което Богс отвърна с обяснение в любов чрез съобщение в Twitter.

В него Богс, който основава и работи в Loveshack заедно с още двама партньори, описва творчеството на Коджима като основния стимул и източник на вдъхновение за него в решението му да избере разработката на видеоигри за свое призвание. 

По същество, Framed е пъзел игра с филм ноар атмосфера, в която играчът размества и преподрежда части от комикс, с което променя и развитието на историята в нея. На този етап Framed има две версии – за iOS и PC /през Steam/.


Сподели.