Хазарта отвръща на провокацията: Не съм пял за Буч

Pinterest LinkedIn +

Както Avtora.com писа, в най-новата си песен "Гръбнака на медузата" рапърът Буч лее жлъч по адрес на бившия си приятел и колега от "Ъпсурт" Ицо Хазарта. Текстът недвусмислено намеква за самостоятелния албум на Хазарта "Неправилен рап", но в него има и лични критики и нападки срещу певеца. Някои видяха в този текст отговор на песента "Сърцето на хлебарката", която Хазарта пее заедно с Белослава и с Dj Free и в която Буч може би се е разпознал.

След като новината за музикалните престрелки между рапърите обходи медиите и социалните мрежи, Ицо Хазарта реши да разясни накратко своята позиция по въпроса. Ето какво написа той в своя профил във Фейсбук:

"Сърцето на хлебарката" не е посветена на Буч, нито на Гудслав, нито на Спенс или на Шамара. Написах тази песен като личен поздрав към двама мои софийски познати, по-старички от мен, които през 90-те се изживяваха като нещо голямо в българския рап, но в крайна сметка силата им се оказа единствено в това да лъжат, да пишат коментари в интернет и да наричат сами себе си "легенди". Излишно е да ги назовавам – те са се разпознали и поздравът е лично и само за тях".

Надяваме се, че с това пояснение грозната сага между творците ще приключи.Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.