Буч към Хазарта: "Шушумига, длъжен съм да те наторя!"

Pinterest LinkedIn +

Както изглежда, разривът в "Ъпсурт" е окончателен и безвъзвратен. Въпреки че в многобройните си интервюта през последните месеци Ицо Хазарта нито веднъж не потвърди, че тримата рапъри не са се разделили с добро, Буч като че ли го прави с новото си парче.

"Гръбнака на медузата" се появи в понеделник, а вече има близо 10 хиляди гледания в YouTube. Това, което прави впечатление още на първо слушане, е, че очевидно Буч се готви за война с бившия си колега Ицо Хазарта", написаха в esquire.bg.

Повод за това заключение очевидно е текстът на песента. Ето някои части от него:


Албума му обор, обаче бие тупана...

Твоят рап неправилен е, щот` е пе*ераски...

Станал си за кашмер с тая твоя омраза. / Мозъчна пихтия от морална проказа. / Тъпчеш на место и злоба ти яде душата / допуши ми фаса, ше тъ е*а у звездата...

Сатирата ти умря, за кво да говоря, обаче, шушумига, длъжен съм да те наторя. / Всички знаеме, че си голем капацитет, / арогантно нагъл, бизнесмен, готов за кмет...

Не те ли е срам бе, млъкни малко позьор, че забавляваш тумбата с лиричната си тор... Мушморок... И лицемерно храниш децата...

Рефренът на песента пък звучи така:

Кой тоз герой, нали не питаш сериозно, не го ли позна – той позира грациозно. Във фейса по пижама си заголи бузата. Това е точно той – гръбнака на медузата.Дали това е критика към новите теми в албума "Неправилен рап" на Хазарта, или намек за много по-дълбоки принципни проблеми, вероятно предстои да разберем. Самият Буч твърди, че "тва е песен за таш*к, ей така – за спорта".

"Ъпсурт" е хип-хоп група с над 20-годишна история, която през май 2019 г. се разпадна. Тогава музикантите обявиха, че раздялата им е "по взаимно съгласие". Малко след това Ицо Хазарта издаде соловия си албум "Неправилен рап", по музиката на който е работил с третия член на бандата – Венци. От своя страна Буч също готви собствен албум със заглавие "С.Т.И.Л. Buch".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.