Harley Quinn’s Revenge

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън адвенчър (DLC за Batman: Arkham City) Година: 2012 Разработва: Rocksteady Studios Издава: Warner Bros. Interactive Entertainment Платформа: PC | PS3 | Xbox 360

През последните няколко години терминът DLC се превърна в нещо като мръсна дума в света на видео игрите. Замислено като бързи и кратки „допълнения” към конкретното развлекателно заглавие, за което са предназначени, тези порции „достъпно за сваляне екстра съдържание” бързо се превърнаха в начин за „доене” на пари от играчите и феновете със средства и методи, които опасно се доближаваха до ръба на онова, което силите на реда обикновено наричат „измама”.

Стигна се дори до там, че корпорациите умишлено „заключваха” съществуващо гейм съдържание, явяващо се част от финалният продукт, а в последствие ги принуждаваха да заплащат допълнително, за да получат достъп до част от играта, за която те вече де факто са платили.

Но дори и без да прибягва до подобни подли тактики, DLC бързо се изроди в евтин начин да се „оскубят” феновете на една или друга игра, предлагайки им уж „разширения” с меко казано съмнително качество.

Накратко – грозна работа.

За щастие (и както гласи клишето), всяко правило си има и изключения и днес ще си поговорим за едно такова: DLC модула Harley Quinn’s Revenge, предназначен за брутално добрата Batman: Arkham City на Rocksteady Studios.

Първо, за разлика от купчините напълно безполезни и безсмислени опити по темата в стил „парцалки, дрънкулки и картинки”, предлагани от маса DLC пакети, Harley Quinn’s Revenge е изцяло стори дривън разширение.

Иначе казано, тук говорим по-скоро за класически „експанжън” (така, както го разбирахме до преди DLC ерата), а не за евтин опит да се изкара още някой друг долар на гърба на популярността, завоювана от оригиналния продукт.

Историята започва оттам, където свърши Arkham City – оказва се, че след печалният край на Джоукър, Батман е изчезнал. Съответно неговата дясна ръка – Робин, трябва да го открие, а междувременно става ясно, че зад отвличането на Тъмния рицар стои демоничната Харли Куин.

Макар че допринася сравнително малко за разнообразяване на добре познатият на всички играли оригнала геймплей, Harley Quinn’s Revenge ще ви даде уникалната възможност да погледнете света на Arkham City през малко по-различния поглед на Робин.

Тези, които са изпробвали един от първите DLC модули, добавил въпросният герой към играта, вероятно ще са наясно с новостите по отношение на битките и джаджите. Разликата тук е, че ще имате възможност да приложите способностите на Робин в по-„сюжетна” обстановка (а не просто в серия предизвикателства за печелене на повече точки).

Не очаквайте и широките възможности за изследване на света, предлагани от оригиналното заглавие – авторите са решили, че след като сте обиколили града поне стотина пъти с Батман, едва ли ще искате да повтаряте упражнението с Робин. Така че в Harley Quinn’s Revenge пътят ви ще е доста праволинеен – строго следвайки основната сюжетна линия, свързана със спасяването на Тъмния рицар.

Цялата кампания се изиграва за около два часа (в зависимост от нивото на трудност), но това определено са най-пълноценните два часа, които някое DLC е предлагало до момента, така че в никакъв случай няма да съжалявате.

Сподели.