Хакери публикуваха част от сценария на Game of Thrones

Pinterest LinkedIn +

Хакерска група публикува части от сценария на хитовия сериал Game of Thrones (Игра на тронове), както и други конфиденциални материали за продукцията, съобщи британското издание Wired.co.uk.

Хакерите обявиха, че разполагат с още 1,5 терабайта информация за филма. Публикувани са сценарии на първите пет епизода на новия седми сезон, който се излъчва в момента, както и трудови договори, други юридически и фирмени документи.

Неизвестните лица са заплашили, че ще публикуват цялата налична информация, освен ако не им бъде платен откуп от медийния гигант HBO. Представители на компанията от своя страна са заявили, че се съмняват хакерската група да разполага с толкова много информация.

Говорителят на HBO Джеф Късън е добавил още, че медийният конгломерат работи активно с фирми за компютърна сигурност и правни кантори, за да реши проблема.

Излъчването на седмия сезон на фантастичната драматична поредица "Игра на тронове" (Game of Thrones) започна на 16 юли 2017 и ще продължи шест седмици, до 27 август 2017 г. Базиран на едноименната фентъзи поредицата на Дж. Р. Р. Мартин, сериалът е епичен разказ за предателства, благородство и борба за власт във Вестерос, където летата и зимите продължават с години и единствено жаждата за власт е вечна.

Сподели.