Guggenheim Museum в Ню Йорк отвори врати за теб и мен с Google Street View

Pinterest LinkedIn +

Били ли сте скоро в Ню Йорк? А очертава ли се в близко бъдеще да посетите Голямата ябълка, при това разполагайки с достатъчно време, за да можете да разгледате някой от многото уникални музеи в града? Третият логичен въпрос е свързан с банковата ви сметка...

При целия смут и неудобства, които всяват у средния потребител с повечето си продукти – безспорно революционни и полезни, но често не дотам интуитивни за ползване – от Google затвърждават мнението ни, че и да не дадат нищо друго на света (а те, уверяваме ви, ще продължат да дават още много), с Google Map и в частност с Google Street View ни компенсират повече от щедро за всички ядове!

Ако ви звучим прекалено въодушевени, то е, защото преди броени минути излязохме от музея Гугенхайм, вмествайки това меко казано епично културно мероприятие между първото и второто сутрешно кафе.

Имате ли прилична интернет връзка и 15-тина минути време? Тогава можете да го сторите и вие посредством новия проект за виртуална разходка в Guggenheim Museum, част от платформата Google Street View, разработен в сътрудничество с Културния институт на Google (о, да, Google имат и това!).

Поглед нагоре към прочутия "Окулус" на тавана на музея

С добре познатата навигационна система на приложението можете да обходите цялото здание (имате избор между три зрителни перспективи - Interior, Aerial и Tripod) и да разгледате приблизително 120 произведения на изкуството.

Сред тях са и специалната експозиция от 2015 г. Storylines: Contemporary Art at the Guggenheim и изключителната колекция от 2013 г. No Country: Contemporary Art For South and Southeast Asia.

А ако не ви се катерят стълби, били те и виртуални, просто хванете асансьора и за по-малко от миг ще можете да се транспортирате от първия до шестия етаж на Гугенхайм и обратно.

Сподели.