Група "Остава" поздравява феновете с най-новия си клип към песента "Саботаж"

Pinterest LinkedIn +

Група "Остава" е готова с най-новото си видео. То е към пилотния сингъл от предстоящия нов студиен албум на бандата – "Саботаж"

Текстът и музиката на песента са дело на Свилен, а за аранжимента групата работи съвместно с Георги Станев. Идеята и реализацията на видеото към "Саботаж" са дело на съпругата на Свилен – Невена Спасова.

"Дадох това име на песента, защото мисля, че думата е интересна и не се използва често в български песни. Също така сме слушали много "Beastie Boys" и сме мега фенове. Текстът разказва за това как хората се самозалъгват и не живеят пълноценно" – споделя Свилен Ноев.

"Надявам се песента да достигне до повече хора, защото е танцувална, има заразяваща мелодия и добри музикални моменти, както и интригуващ текст. Има нещо от 80-те, примесено с нещо от 2020-та. Определено е повече поп, отколкото рок като усещане, което е съзнателен избор" – разказва Георги Георгиев-Жоро.

В дългогодишната си история "Остава" имат над 20 видеоклипа, 5 студийни и 3 концертни албума. Сега "Саботаж" поставя началото на нов творчески период за групата, който се очаква да завърши с пореден студиен албум през пролетта на 2020 година.

Междувременно на 29 декември момчетата ще изпратят отиващата си 2019 година с коледен концерт в "София лайв клуб".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.