Вижте "Претенциозен" – най-новото от Жоро от "Остава" и "Homeovox"

Pinterest LinkedIn +

"Претенциозен" е новият сингъл на Жоро от "Остава", който той реализира с личния си страничен музикален проект "Homeovox". Песента е четвърта по ред за бандата, която е съставена изцяло от приятели и съидейници: Георги Георгиев ("Остава") – музика, текстове, вокали, китари, Петко Славов ("Airbag") – бас китара, вокали, Калин Петров ("Akaga", "Slng") – клавишни, Мартин Профиров (PIF) – ударни, Боян Петков ("Остава") – бас. Стилът им е смесица от инди, китарен поп и рок, с привкус на 80-тарско диско.

Музиката на сингъла "Претенциозен" е на Георги Георгиев, текстът е негов и на Елин Рахнев, а аранжиментът на "Homeovox". Видеото на парчето е дело на младия алтернативен режисьор Васил Валери Витанов. Оператор е Aлександър Бенев, а продуценти са Влади Герасимов и "handplayed productions".

Видеото e иронично, много сипатично и непретенциозно и с усмивка показва комлексите и лутанията на един съвременен градски човек. В главната роля е младият и чаровен Мичел Мичев, който е завършил в Англия и се оказва професионален музикант по класическа и джаз кирата.

Песента "Претенциозен" ще е част от предстоящия албум на "Homeovox", който трябва да е готов през 2020 г. В него ще вземат участие още интересни приятели и съвременни музиканти като Стефан Вълдобрев, Ерсин ("Jeremy?"), Благо Анастасов ("Hayes & Y") и др. Място в него ще намерят и първите песни на "Homeovox" – "Само тя" (2001 г.), "Изгубен" (2014 г.) и "Само ти" (2017 г.).

"Homeovox" e част и от лейбъла "Homeovoxmusic", от който стартираха групи като "Hayes & Y", "Bears and Hunters", VICK. Артисти на лейбъла в момента са набиращите скорост Jin Monic, Innerglow и разбира се, "Homeovox", която дава името на лейбъла. През изминалата събота бандата бе чудесен съпорт в концерт-промоцията на новия албум на SLNG. А ето къде можете да ги видите и чуете на живо през декември: на 5 декември в София в бар "АМОК" и на 7 декември в Пловдив в "Bee Bop Café", заедно с "Innerglow".Сподели.