Свилен от "Остава" със самостоятелен албум и концерт

Pinterest LinkedIn +

На 17 октомври вокалистът на група "Остава" Свилен Ноев ще представи първия си самостоятелен албум "Different" с концерт промоция в столичния клуб "Терминал 1".

Пилотният сингъл "Beautiful" от месеци е в националния радиоефир и се радва на изключително позитивни отзиви. След лирик видеото към него Свилен вече е готов и с официален видеоклип към песента "Different", чието име носи и самият албум. Видеото към втория сингъл е дело на съпругата на музиканта – Невена Спасова, както и на операторите Ангел и Кристиян Спасови. Клипът е заснет на морския бряг и в него участие взимат актьорите Явор Бахаров и Рая Пеева, Вики Величкова от група "Мастило", Диана Алексиева и други близки приятели на Свилен.

Дебютното CD ще включва общо 6 песни, от които 5 на английски и една на български език, както и два бонус трака. Музиката и текстовете на парчетата са дело на самия музикант, а в аранжиментите и реализацията са замесени още Даниел Петров (барабанист на "Остава") и Георги Станев (бивш продуцент на "Gravity Co."). В едно от парчетата се включва и Краси Тодоров ("D2", "Jeremy?"), а като гост-музиканти участват още Мишо Шишков, Михаела Филева и Иво Чалъков ("Gravity Co.").

Идеята за проекта се ражда най-вече от желанието на Свилен да продължава да твори и да реализира идеите си, които не са подходящи за песни на "Остава", защото имат различно настроение, но пък са твърде хубави като мелодии, за да си останат само идеи.

"Мисълта да правя нови песни, на които детето ми да танцува, е едно от нещата, които ме вдъхновиха да стартирам солов проект. А и всяко ново начало е много вълнуващо и пълно с изненади" – споделя музикантът. Звученето на песните в албума е в стилистиката на инди попа и не е съобразявано с музикалните тенденции в България.

На 17 октомври на сцената в "Терминал 1" заедно със Свилен ще се качат музикантите Даниел Петров (барабани – "Остава"), Александър Обретенов (бас китара – "D2") и Краси Тодоров (клавири – "D2", "Jeremy?").

Сподели.