Grrr! by Rolling Stones! Стартира най-мащабната музикална AR кампания в историята

Pinterest LinkedIn +

След като в началото на септември обявиха Grrr! – best-of компилация, в която ще бъдат включени две чисто нови парчета, Rolling Stones поставиха началото на най-мащабната Augmented Reality музикална кампания, правена досега, чрез която промотират предстоящия рилийз.

Албумът ще излезе на 12 ноември в стандартна и суперделукс версии, като първата ще включва 50 парчета, а втората – 80. Заглавията на новите песни са Gloom and Doom и One Last Shot, а записите им са осъществени през август 2012 г. в Париж.

Художественият дизайн на обложката на изданието е дело на американския графичен артист Уолтън Форд, с когото Stones си сътрудничат от дълги години, и именно върху него е базирано приложението за Android и iOS мобилни устройства, чрез което феновете на Stones могат не само да се забавляват, но и да спечелят награди.

Grrr! App изисква инсталация на безплатния uView App и проектира аугментирана реалност (AR), като за целта потребителите трябва да насочат своето устройство към определен обект. Сред тагираните локации и забележителности са повечето мегаполиси на планетата и сгради като Биг Бен в Лондон, Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, Скайтри в Токио, Операта в Сидни и мн. др.

Когато мобилното устройство с активиран Grrr! App "сканира" някоя от тези сгради, освен тях на дисплея пред себе си, потребителите ще видят с невъоръжено око подобни на Кинг Конг, напълно реалистични виртуални горили, създадени по образ и подобие на тази от обложката на компилацията.

В случай че никоя от тагираните локации не може да бъде посетена, потребителите могат да стартират визуализацията, като сканират самата обложка на албума или емблематичното лого на Rolling Stones.

Докато се забавляват с горилите на Stones, феновете могат и да печелят награди. За целта те трябва да изпратят своите най-добри снимки, уловили моменти от 3D проекцията на Grrr! Ap, в Twitter страницата на Rolling Stones (с хаштаг #GRRR!) или на [email protected]. Фотографиите ще бъдат публикувани на интерактивния Fan Wall в rollingstones.com/grrr-home, а награди ще бъдат присъдени на 50-те най-добри от тях.

Сподели.