Gravity Co., Уикеда и Awake хедлайнери на Рок Училище - Сливен, 2006

Pinterest LinkedIn +

Между 9 и 11 юни в Националният природен парк “Карандила” край Сливен ще се проведе първото по рода си “Рок училище” или “Национален фестивал на ученическите рок и поп състави”.

Идеята е да се даде възможност за изява на голяма сцена и пред публика на музиканти и изпълнители в ученическа възраст на непрофесионално ниво.
 
Събитието, чиито инициатор е Община Сливен под патронажа на кмета на града Йордан Лечков, ще се проведе в две части – конкурсна и фестивална.
 
Във фестивалната част ще вземат участие Gravity Co., Уикеда и Awake. Част от членовете на групите ще бъдат включени и като жури в конкурсната програма, както и в организирания уъкшоп.
 
В конкурсната програма ще вземат участие 30 групи, избрани чрез предварителен кастинг. Възрастовата граница на участниците е между 14-19 години. В регламента обаче се позволява също един от членовете на всяка група да бъде на възраст до 22 години. Всяка група ще изпълни на сцената по три песни с общо времетраене 15 минути, като задължително условие е едната от тях да бъде авторска.
 
Конкурсната програма ще протече през първите два дни – 9 и 10 юни. Участниците в състезателната част ще получат награди като звукозапис на една песен в Стейн Студио; китара, осигурена от музикална къща “Фактор”; участие на рок група в Балкански младежки фестивал – Сандански 2006 и др.
 
Специално за фестивала ще бъдат разположени и палатки. Местността се намира на 30 км от Сливен. От града до парка може да се стигне за 20 минути чрез въжен лифт. Също така по време на тридневният фестивал ще има денонщен градски транспорт до “Карандила”.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.