Графити, зрелищни скейт състезания и паркур демонстрации за първи път в Бургас

Pinterest LinkedIn +

Световният шампион по бийтбокс SkilleR вдигна високо летвата на брейк демонстрациите на школата ElectricForce, които оживиха морската градина в Бургас през отминалия уикенд. Под звуците на бийтбокс торнадото графити артистите KONTE, RUST2, MODE, JAHONE и TASK създаваха своите специални 6-метрови платна. На всичко това станаха свидетели посетителите на тазгодишното издание на фестивала Sprite Urban Fest.

В рамките на феста пространството пред Пантеона в Морската градина всъщност се превърна в скейт парк, графити работилница и арена за паркур демонстрации. На специално изграден за целта мобилен скейт парк се провеждаха зрелищни ролер състезания, а скейтърите от 5High изведоха best trick съревнованието на професионално ниво. За доброто настроение на всички посетители на Морската градина в Бургас се погрижи и DJ Akasha.


Sprite Graffiti Fest стартира като фестивал на графити артистите в България. През 2015 г. променя формата си и се превръща в Sprite Graffiti Academy, насочена към подкрепа на графити артистите в България. През 2017 г. Sprite Urban Fest подава ръка и на останалите градски изкуства и спортове. За първи път тази година фестът излиза извън рамките на столицата и се провежда и в още три български града. Бургас и Варна бяха неговите първи спирки, следва Пловдив на 2 септември, а големият финал ще бъде на 9 септември в София.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.