Графа и шоуто му триумфираха пред очите на над 20 хиляди българи

Pinterest LinkedIn +

В последния ден на септември Влади Ампов-Графа представи невиждан музикален спектакъл пред над 20 хиляди фенове на Националния стадион „Васил Левски“. Няма достатъчно силни думи, които да опишат мащаба на шоуто, неговата емоционална и художествена стойност, енергийният му заряд. Публиката беше впечатлена от красивата сцена, на която българският певец даваше, без да се пести, всичко от себе си.

Представянето на красивата и въздействаща музика на Графа беше придружено със силните лични послания, безкомпромисни изпълнения на музикантите, беквокалистите, танцьорите и не на последно място от мултимедийни и светлинни решения.

Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му“, този популярен цитат на Антоан дьо Сент-Екзюпери от „Малкият принц“ описва това, което Графа показа на феновете си, на цяла България и хилядите деца, които бяха част от публиката на стадион „Васил Левски“. В мечтата на родна земя да се случват истински музикални събития повярваха всички професионалисти, които се включиха в екипа на шоуто и повече от половин година работиха по всеки детайл в него. Повярва и публиката, която дари 5 лв. от всеки закупен билет за развитието на таланта на децата от фондация „Димитър Бербатов“.

Непосредствено преди концерта на сцената се качиха DJ Burlak & DiMO BG, последвани от невероятните младежи от "Junior Band", които се погрижиха за правилната музикална настройка на публиката.
Емблематичната вечер в историята на българската поп музика започна с много слънчево настроение с хитовете „Слънце в очите ти“ и „Ти грееш“. Заедно с тях изгряха сценичното осветление, мултимедия и пироефекти. Публиката избухна в аплодисменти, еуфорията се носеше във въздуха в Борисовата градина и заразяваше всички там. Нов заряд от емоции се пръсна, когато Графа покани на сцената Димитър Бербатов и децата от фондацията му. Той приветства публиката на „свой терен“ и лично благодари на многохилядното множество, че с покупката на билети за концерта подкрепя любимия си артист, развитието на българските музика, изкуство и талант. Бербатов покани на сцената 16-годишният пианист Ивайло Василев, дете на фондацията му. Специално за него Графа аранжира за пиано песента „Никой“. Ивайло излезе уверено на голямата сцена и спря дъха на публиката с виртуозното си изпълнение.

Шоуто продължи - хореографът Радостина Точева и танцьорите от "RiO" Crew бяха на световно ниво, сцената прилягаше и на специалните гости Тино ("Фиаско"), Мария Илиева ("Крадена любов"), Веско Ешкенази ("Ванилия") и Михаела Филева ("А дано, ама надали"). Събитието донесе силни сърдечни вълнения на съпругата на Графа - Мария. Неочаквано за нея охраната я изведе на сцената по време на песента „Вселена“ от последния албум на Графа „Вековна гора“. Влади Ампов емоционално и по неповторим начин разказа историята за първия букет цветя, които е подарил на Мария, и ѝ благодари, че е до него и го подкрепя 17 години. Дъщеря им Никол планирано беше част от концерта като танцьор от "RiO Kids"". Всички те се представиха блестящо с изпълнението си на “Дим да ме няма“.

На спектакъла Графа представи две песни, написани за родителите му. Първата „Утеха“ от последния му албум е за баща му Кирил Ампов, който присъстваше на събитието. Влади Ампов използва обявяването на песента, за да напомни на публиката да обича и да цени родителите си. „Последната песен“, която е посветена на майка му Тони Ампова, беше и последната от сетлиста на концерта. Небето над стадиона се изпъстри от красива заря, която внесе още настроение и предизвика допълнителен отказ от страна на публиката да приеме, че това е краят на концерта. Няколко минути многохилядното множество крещеше „Още! Още! Още!“ и това даде своя ефект. Сцената отново изгря, а този път заедно с Графа на нея се качи женския хор „Мистерията на българските гласове“. Изпълниха епичната „Вековна гора“, която разтуптява сърцето на всеки българин. Влади Ампов щедро подари още две песни – „Моменти“ и „Давам всичко за теб“, след което осветлението на стадиона светна и отрази щастието, изписано на лицата на публиката. Това беше краят на шоуто и началото на нов етап от историята на българската поп музика – този, в който тя излиза на една нова и вълнуваща сцена.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.