Gotye отрече слуховете за самоубийството си

Pinterest LinkedIn +

Австралийският мултиинструменталист и автор на песни Gotye, който доби световна популярност с хита Somebody That I Used To Know, бе принуден да разсее слуховете за смъртта си, които циркулираха в Twitter, а на 1 юли бяха дори потвърдени от социалната новинарска мрежа на CNN - iReport.

"В 4:32 ч. сутринта бе предадено, че Gotye се е застрелял в главата с 9-милиметров пистолет. Той бе обявен за мъртъв в 4:45 и разследването потвърди, че причината за смъртта му е самоубийство", гласи съобщението на iReport.

Впоследствие изпълнителят, чието истинско име е Уолтър Де Бакер (Wouter De Backer), отрече слуха в своя профил в Twitter, @Pinkalbumtitles, публикувайки поста "Не съм мъртъв".

Тим Шийл (Tim Shiel) от групата на Gotye пък се пошегува по темата в своя Twitter, пишейки:

"С прискърбие потвърждавам новината за смъртта на Gotye - той получи инфаркт, докато летеше на гърба на еднорог над двойна дъга".

"Източникът беше измамник, който принадлежи към мрежата на CNN, iReport. Когато разбрахме, че новината е лъжа, модераторите я свалиха в рамките на няколко минути", заяви пред NME говорител на CNN. 

На 8 юни Gotye издаде компилацията Somebody That I Used To Know: The Remixes, която включва денс версии на номер едно сингъла от известни DJ-и като Tiesto, Adrock и Gang Colours. 

Somebody That I Used To Know от албума Making Mirrors (2011) се задържа на първа позиция в Billboard Hot 100 в продължение на цели шест седмици.


Сподели.