Gotan Project идват за втория ParkLive Fest

Pinterest LinkedIn +

Второто издание на фестивала ParkLive Fest ще се проведе между 18 и 20 юни, като ще премине под патронажа на френския посланик у нас Етиен дьо Понсен.

Вече е ясно и името на първата група, официално потвърдила участието си на ParkLive Fest 2010 -  култовото френско трио Gotan Project.

Музикантите ще са хедлайнери във втория фестивален ден - на 19 юни. Филип Коен Солал, Едуардо Макароф и Кристоф Мюлер ще пристигнат у нас с подкрепата на Френския културен институт.

Черпейки вдъхновение както от африканските корени на тангото и аржентинския фолклор, така и от градската атмосфера на Буенос Айрес, Gotan Project комбинират автентично танго с електронно звучене.Така още с дебютния си албум La Revancha del Tango от 2001 година, французите преместиха тангото от танцувалните салони в най-модерните клубове, превръщайки се бързо в любимци на топ диджеите в Европа и Америка. Резултатът - над 2 милиона продадени копия и повече от 400 концерта по целия свят.

Но преди да посрещнем Gotan Project на ParkLive Fest 2010, за подгряване на фестивалното настроение организаторите са осигурили срещи с Mr. Scruff от Ninja Tune на 27 март и французите от The Dynamics на 23 април в Sofia Live Club.

На 1 юни в зала "Универсиада" меломаните ще видят и американското лаундж/ дъб/ трип-хоп дуо Thievery Corporation.

Купи билет за Mr. Scruff>>
Купи билет за The Dynamics>>
Купи билет за Thievery Corporation>>

Сподели.