"Господари на ефира": Преговорите ни с телевизиите приключиха без резултат

Pinterest LinkedIn +

На финала на шоуто за имитации "Като две капки вода" водещите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека намекнаха, че има новини около предаването "Господари на ефира", което не се излъчва от началото на годината. Оказва се, че е взето окончателно решение то да продължи да съществува, но само в интернет, поради което и вместо "Господари на ефира" то вече ще се нарича "Господари на уеба"

Ето какво официално разяснение по въпроса открихме на сайта на "Господарите":

"Скъпи приятели, както знаете, вече няколко месеца "Господари на ефира" липсва от българския ефир. Преговорите с телевизиите за бъдещето на предаването, което през своята 16-годишна история се превърна в институция, в крайна сметка приключиха без резултат.

Оказа се, че за съжаление, визиите ни за бъдещото развитие на "Господари на ефира" се различават дотолкова, че не е възможно да бъде постигнато споразумение. Ние от "Господарите" смятаме, че съдържанието е важно, ценностите, които защитава предаването, са важни и те останаха неизменни през дългата ни история, въпреки че са неудобни както за всякакви мошеници, измамници, далавераджии и шарлатани, така и за властимащи, които злоупотребяват със служебното си положение. Причината за доверието и обичта на зрителите са именно тези ценности, тази философия, на които нямаме право да изменим.

Продуцентите и екипът на "Господари на ефира" обявяват своето намерение да продължат и развиват явлението, което създадохме заедно през тези 16 години, но вече в онлайн среда. Смятаме, че бъдещето е в интернет. Глобалната мрежа е най-свободната и динамична среда, която предоставя много възможности, в това число и най-важната за нас – свобода на словото.

Вече разработваме нова платформа, с много ново актуално, забавно и атрактивно съдържание и разбира се, ударни разследвания и репортажи, която ще видите през есента, а нашите водещи започват усилени тренировки и репетиции, за да се превърнат в истински "Господари на уеба"

Сподели.