Google не са сами! Най-странните търсачки на планетата

Pinterest LinkedIn +

Всички сме чували за Google. То кой ли вече на планетата не е? Най-прочутата уеб търсачка, превърнала се впоследствие в хай тек мегакорпорация, днес до такава степен е завзела полето за този вид услуги (търсене онлайн), че на практика никой не използва нещо по-различно от нея.

Което разбира се не означава, че в интернет няма и други уеб сайтове, които предлагат подобна опция. Някои от тях просто дублират функциите на Google - къде на същото ниво, къде по-зле.

Други обаче са намерили своя собствена ниша, предлагайки наистина необичайни възможности за търсене. Ето ви няколко примера за подобни търсачки.

Elgoog

Името на сайта ви се струва едновременно безумно и странно познато? Нормално - това на практика е Google, но наобратно.

Полезността на подобна търсачка е под въпрос, но що се отнася до оригиналност - тази няма равна в уеб. За да разчетете какво иска да ви каже, ще ви трябва огледало.

Findagrave.com

Името подсказва и предназначението. Ако ви интересува къде точно е погребан някой (особено ако става дума за знаменита личност), това е вашата търсачка. Не че не можете да намерите същите данни и в Google, но те ще са заровени сред куп други факти и свързана информация.

Findagrave ви дава мястото - просто, точно и бързо.


How far is it ?

Виж, това е полезна търсачка, с която бързо ще научите какво е разстоянието между които и да било точки на земното кълбо. Интересува ви колко е разстоянието Берлин от Ню Йорк? Отговорът е точно 6 398!

Birthday in Pi

Ако си спомняте нещичко от часовете по математика в училище, може би знаете, че числото Пи (3,14) всъщност след десетичната си запетая има доста повече цифри.

Е, ако напишете в полето за търсене на този сайт вашата рождена дата, той ще ви върне в резултат броя на съвпаденията за тази поредица от числа в остатъка след десетичната запетая на Пи. Шантаво нали?

Сподели.