Google готви нов дизайн за Google News с елементи от YouTube

Pinterest LinkedIn +

Google подготвя нов дизайн на услугата Google News. Тя ще използва елементи от YouTube и от приложението Newsstand, информира технологичният сайт PixelMedia.bg.

Очаква се обновеният Google News да бъде представен по време на годишната конференция на компанията следващата седмица. Някои от големите издатели и медии вече знаят за промените, които са правени след разговори с тях.

Новият Google News ще цели да обедини всички начини за взаимодействие с новините в услугите на Google. В много услуги има достъп до новини, като Google News ще се опита да ги обедини на едно място.

Затова в обновената услуга ще има елементи от Newsstand за дигитални списания, както и новинарската секция на YouTube. Освен това ще се използва и технологията AMP за възможно най-бързо зареждане на новините.

Промяната най-вероятно ще доведе до закриването на Newsstand като самостоятелно приложение. Вместо това приложението за дигитални списания ще е част от новото приложение Google News. Същите промени ще са достъпни и през компютър със стандартен браузър.

Обновеният Google News ще се опита да балансира между повишаване на доверието към новините и възможностите за монетизация. Засега от компанията не са коментирали темата официално.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.