Google Chrome версия на From Dust излиза в Google Play през април

Pinterest LinkedIn +

След като в края на миналата година в Chrome Web Store излезе HTML5 базирана версия на хитовия ролеви екшън Bastion, създадена специално за браузера на Google – един от трите най-експлоатирани интернет браузери в света през 2011 г., през април в наскоро стартиралия Google Play, обединяващ всички дигитални търговски платформи на Google, ще се появи Chrome версия и на From Dust – най-бързо продаваното XBLA заглавие в историята на Ubisoft.

Богоподобната симулация, създадена от Ерик Шаѝ (Another World), излезе ексклузивно за конзолата на Microsoft през юли миналата година като Summer of Arcade заглавие, след което бе издадена в Steam за PC и PSN  - за конзолата на Sony.

Цената на играта, удостоена с Best of E3 2011 Game Critics Award за "Най-добра стратегическа игра", за тези платформи е $14.99, каквато вероятно ще бъде и тази на Chrome версията й (какъвто е случаят с Bastion, която обаче има и безплатна версия), която ще се отличава с нови контроли.

From Dust поставя играчите в перспектива от трето лице, давайки им божествена власт над четири вида материя - пръст, лава, вода и растителност. Действието се развива на малък остров, чието примитивно племенно население във всеки един момент може да бъде сполетяно от апокалипсис под формата на природни стихии като вулканични изригвания, земетресения, пожари, цунами и др.

Да не позволят това да се случи и дадат тласък на еволюцията им са основните цели, поставени пред "боговете" в света на From Dust.


Сподели.