Godus на Питър Молиньо излезе в App Store

Pinterest LinkedIn +

Питър Молиньо – една от най-противоречивите личности в гейм индустрията, макар да се ползва с легендарен статут заради емблематични заглавия като Populus и Black & White – издаде най-новата си игра Godus в App Store.

iOS потребителите могат да инсталират Godus безплатно на своите устройства и да изпитат божественото усещане, което Молиньо претендира да дава неговата игра, макар да не е нито първата, нито последната, в която играчът придобива божествена сила, чрез която сътворява светове и предопределя развитието на човешката цивилизация.

Планина тук, река там, другаде метеоритен дъжд или вулканично изригване – бидейки самия Бог, играчът ще може да оформя ландшафта така, както прецени, моделирайки не само релефа, но и съдбата на своите поданици.

"С напредъка ви в играта ще се натъквате на мистериозни артефакти, разкриващи информация за миналото на хората, отправящи молитвите си към вас. Достигайки до най-отдалечените краища на земите, над които властвате, вие ще завършвате куестове, чрез които ще върнете могъщите умения в ръцете на хората, които ви се кланят", обяснява самият Молиньо.

С времето екипът му от 22cans ще добавя нови функции към геймплея, в това число възможност за сблъсъци с други богове.

Godus има и PC версия в развитие, която е на разположение на Steam потребителите по програмата Early Access.


Сподели.