Питър Молиньо връща славата на Populous чрез Project Godus

Pinterest LinkedIn +

Следващата игра, която ще излезе изпод ръцете на Питър Молиньо и неговото ново студио 22cans, е озаглавена Project Godus и се явява наследник на култовата Populous от 1989 г., която той създава докато е в Bullfrog.

Пословичен с гръмките си изказвания, Молиньо обещава да постави на изцяло нова основа жанра на богоподобните симулации и заявява, че 22 години след появата на Populous все още никой не е успял да създаде друга игра в този жанр, която поне малко да се доближава до нея като преживяване.

Твърдения, на които явно достатъчно много хора вярват, като се има предвид, че Project Godus ще се финансира чрез Kickstarter и на този етап изглежда почти сигурно, че поставената цел от £450 000 ще бъде изпълнена.

Както може да се предположи, начинанието има не малко критици - най-вече поради факта, че профилът на Молиньо не се вписва в този на дигиталната платформа, чрез която десетки независими производители осигуряват финансиране на свои проекти, най-често защото нямат необходимото реноме, за да привлекат издател.

Новината за Project Godus идва почти едновременно с тази, че първият проект на 22cans - Curiosity - е преминал границата от 2 млн. даунлоуда. За разлика от него освен за мобилни устройства Project Godus се разработва за PC, a в случай, че търсената чрез Kickstarter сума бъде надмината, ще бъдат добавени и други портове.

Молиньо представя играта като "още от същото, плюс детайлната конструкция и вълнуващото мулитплеър преживяване на Dungeon Keeper и интуитивния интерфейс и техническа иновативност на Black & White". Ако нещо не осуети плановете му, Godus ще се появи на бял свят през септември 2013 г.

Сподели.