„Гласовете на гъбите“ ще слушат туристи в резиденцията на Чарлз III

Pinterest LinkedIn +

Daily Express: Туристите ще могат да чуят гласовете на гъбите в резиденцията на Чарлз III

Необичайна иновация, създадена специално за туристите, ще се появи в резиденцията на британския крал Чарлз III, съобщи "Daily Express". По-късно тази година монархът ще отвори двореца Сандрингам за поредица от разходки под надслов "Хорът на живота", в които, по желание на самия Чарлз III, ще бъдат използвани специални микрофони. Твърди се, че специализиран параболичен микрофон ще направи възможно да се чуват не само птичите песни, а и „скритите гласове на растения, лишеи и гъби“.

Посетителите на двореца тази година ще могат да участват и в „Горско къпане“ - практика, която произхожда от Япония. Идеята е да се заздрави връзката между хората с природата. Територията на двореца, градините и църквата "Св. Мария Магдалена" ще бъдат отворени за обществеността от 23 март 2024 г.

Британският монарх в момента живее в двореца Сандрингам. Той се премести там веднага след като през февруари беше диагностициран с рак.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.