Крал Чарлз III разпродава най-добрите коне на Елизабет II

Pinterest LinkedIn +

Британският крал Чарлз III реши да продаде 12 от 37-те състезателни коня на покойната Елизабет II, за да намали разходите на двореца, съобщава "Daily Mail". Най-добрите коне ще бъдат предложени на търг в Нюмаркет.

Сред 12-те коня е и жребец на име "Love Affairs", който спечели надбягванията в Гудууд няколко дни преди смъртта на Елизабет II. Източник, близък до кралското семейство, твърди, че новият крал планира до три години да се отърве от всички коне на майка си. "След три години царската конюшня може да се превърне в музей. Би било истински позор" - коментира той. Според друг източник на "Daily Mail" кралското семейство ще остане свързано с индустрията на конните надбягвания, но ще намали броя на жребците и кобилите. 

Елизабет II е била любителка на конните надбягвания и е харчела значителни суми за коне, а хобито й е донесло не само разходи, но и приходи. Смята се, че тя е спечелила най-малко £10 милиона от това.

По-рано беше съобщено, че британският крал Чарлз III няма да може да се премести в Бъкингамския дворец в продължение на пет години поради ремонт, който ще струва 369 милиона паунда. Дотогава Чарлз III и съпругата му Камила ще живеят три дни в седмицата в Кларънс Хаус, два дни - в замъка Уиндзор и през уикендите в Сандрингам в Норфолк.
Сподели.