Гимнастичката Невяна Владинова стана "Кралица на Световната купа" (Снимки)

Pinterest LinkedIn +

Българската гимнастичка Невяна Владинова спечели приза "Кралица на Световната купа" на провеждащия се в София кръг от Световната купа по художествена гимнастика. Акредитираните на събитието журналисти и фотографи определиха носителката на отличието чрез гласуване, като избираха между 98 гимнастички от 16 страни.

Подобно отличие се дава за първи път в България по инициатива на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и Българската асоциация на спортните журналисти. Организаторите връчиха на победителката специално изработена за целта корона пред аплодиращата я публика в зала "Арена Армеец".

"Един много специален и ценен подарък! Благодаря Ви, г-жо Раева! Обичам Ви! Това значи наистина много зa мен! Благодарим и на всички за подкрепата и силите, които ни давате! Обичаме ви", така 23-годишната спортистка благодари за признанието в обръщение, направено чрез социалната мрежа Facebook.

След като наскоро националният ни отбор по художествена гимнастика се оттегли от активна състезателна дейност, Невяна и останалите млади надежди, които поеха щафетата, продължиха да представят достойно българската школа. За краткото време те спечелиха куп медали от чуждестранни и родни турнири.

Освен признание за красотата си плевенчанката Невяна Владинова спечели и многобоя на Световната купа, за което получи първия си златен медал. Преди една седмица тя завоюва бронзов медал в многобоя в Баку и злато на ленти.

Сподели.

Относно автора

Страстен любител на литературата, особено на класически произведения. Запален фен на музиката и киното. Филолог, с няколкогодишен опит в писането на материали за онлайн и печатни издания.