Gerard Depardieu приключва кино-кариерата си

Pinterest LinkedIn +

Френската звезда Жерар Депардийо (Gerard Depardieu) възнамерява да сложи край на филмовата си кариера. В интервю, реализирано по време на снимките на предстоящия "Michou d'Auber" с негово участие, 56-годишният актьор е казал, че не иска да се "вкопчва в нея като идиот".

Изявлението на Депардийо е било смекчено от неговия агент, който пояснил, че думите му не бива да се въприемат толкова насериозно: "Той от 10 години повтаря, че ще спре да се снима".

"Аз съм в процес на отказ от снимането в нови филми", твърди актьорът, който догодина трябва да вземе участие във второто продължение на "Астерикс". "Нямам нищо за губене. Имам 170 филма зад гърба си. Не е останало нищо, което да доказвам."

"Писнало му е от кино", съгласил се е неговият агент и е признал, че най-вероятно актьорът, чиято кариера датира от 1967 г., сериозно ще разреди участията си - "по един филм на всеки 3 години".

"Това вече не го вълнува така. Той иска да прави сделки, иска да се занимава с неща, различни от актьорската професия", допълнил е агентът.
 
Вместо в киното интересите и амбициите на Депардийо, който преди 5 години претърпя сърдечна операция, са ориентирани в бизнеса му с винарни и ресторанти. Той е собственик на две парижки заведения, автор на кулинарна книга, вече преведена и на английски, и притежава 4 винарни - във Франция, Мароко, Испания и Аржентина. 

Сподели.