Зрелищни секс сцени от кинохитове учат неуверените в леглото

Pinterest LinkedIn +

Коя е тази тайна съставка, която пикантно гарнира секс сцените в киното? Защо сексът не е така зрелищен и в истинския живот? Много просто – отговорът се крие в перфектното осветление, съвършеният грим и надарените актриси (е, и актьори!)

Само че те не са достатъчни, за да бъде разпалено въображението на зрителя. Холивудските сценаристи твърдят, че ако за една страстна сцена не бъдат подбрани точното място и точното време, ефектът й съвсем няма да е така голям. “Копирането” на някои от техните сценарии в реалния живот със сигурност ще подобри сексуалния живот на много хора. Всеки мъж може да си представи, че е Кевин Костнър или Мел Гибсън, а всяка жена ще пожелае да е на мястото на Анджелина Джоли! Някои от най-зрелищните сцени, които киното е раждало, могат да се превърнат в истински “учител” за неуверените в леглото.
 
Секс на задната седалка на автомобила

Изпитана формула! Класически образец за подобна ситуация разкрива филмът “Без изход”, с участието на Кевин Костнър и Шон Йънг. Само един пламенен поглед между двамата по време на коктейл води до зашеметяващ секс на задната седалка на лимузина. Кое прави сцената толкова гореща – тесните пространства, в които тя се развива, рискът от това разгорещените партньори да бъдат видяни, препратката към тийнейджърските години. Тайната на секса на задната седалка е – носи колкото е възможно по-малко дрехи и ги свали за секунди!

Застани срещу стената, скъпа!

Или изгаряща страст между Елън Бъркин и Ал Пачино в “Море от любов”. Когато Елън влиза в банята, за да се съблече, героят на Ал Пачино решава, че тя се измъква, за да вземе пистолета си. Но я заварва гола и в следващия момент, полудял от страст, Пачино хвърля срещу стената героинята. Сцената е призната за една от най-горещите в киноисторията въобще.

Експлозивността на ситуацията е тази, която разгорещява зрителя, наред с бързината, с която се развива действието. Рисковете са в изблиците на страст да не бъде блъсната прекалено силно партньорката в стената. Това със сигурност би помрачило предвкусваното удоволствие.

Да поразтребим ли в кухнята?

Знаменитата сцена с мръсни чинии, кухненски умивалник, Джесика Ланг и Джак Никълсън в “Пощальонът винаги звъни два пъти”. В горещия епизод Джесика Ланг първоначално се съпротивлява,  но след това се предава в обятията на младия Никълсън. Начинът, по който двамата “готвят”, е наистина изключителен, докато на кухненския под се сипят прибори и хранителни продукти.

Фактът, че една двойка прави секс на място, което е предвидено за всичко друго, но не и за секс, превръща сцената в изключително страстна. Разбира се, авантюрата между двама почти непознати винаги добавя романтика в една любовна симбиоза.

Инициативата взема жената

Най-ярък пример – Шарън Стоун се проявява като ненаситна за секс психопатка в “Първичен инстинкт”. В първата сексуална сцена в трилъра тя поваля Майкъл Дъглас на леглото, качва се върху него и завързва ръцете му за рамката. Сега той е безсилен и тя може да направи с него каквото пожелае, което ги води към бурен оргазъм. “Първичен инстинкт” едва успя да се пребори за подходящ рейтинг заради твърде смелите секс сцени, тормозещи съзнанието на неразкрепостените критици.

Нека вкусим от телата си!

Филмът “9 седмици и половина” остана в съзнанието на зрителите с изкусителната любовна игра между Ким Бейсинджър и Мики Рурк. В сцената той опита от тялото й почти всичко – от маслини до ягоди. Гладното въображение на зрителя се насити и с разголена плът. Ако решите да подхванете този подход, внимавайте какви хранителни продукти ще изберете да намажете по тялото на половинката си – все пак не всичко изглежда приятно.

Напредвайте “стъпало по стъпало”!

За да достигнете до края като победител! Крадецът Пиърс Броснан и следователката Рене Русо го постигат в “Аферата Томас Краун”.  Във въпросната сцена те започват да правят секс още на мраморния под във фоайето на дома на Броснан, след което напредват стъпало по стъпало към спалнята на втория етаж. Същият епизод бе изигран от друга известна филмова двойка – Том Круз и Ребека Де Морни в “Рискован бизнес”.

Примерите за класически секс сцени могат да продължат с още много филми. Според самите актьори сексът във филмите е илюзия. Те дори имат специален термин за него – наричат го “целулолиден секс”. Но пък вие можете да го превърнете в реалност!

Сподели.