Георги Иванов, Arendoo.bg: Най-значимото ни предимство е изживяването, което предлагаме на нашите потребители

Pinterest LinkedIn +

За предизвикателствата пред портала за споделяне на имоти Arendoo.bg и как да си резервираме имот в Гърция изгодно разказва Георги Иванов пред читателите на Avtora.com.

Avtora.com: Българската платформа за споделяне на частни имоти Arendoo.bg вече се представя успешно на гръцкия и румънския туристически пазар. Разкажете ни малко повече за нея!

Георги Иванов: Arendoo е платформа, която свързва частни собственици, които желаят да отдадат имота си за определно време на хора, които биха желали да го наемат. Например, ако имате лятна вила на Халкидики и искате да я ползвате само през август, можете да я отдадете през юли през Arendoo на други хора, които желаят да почиват в Гърция, и така да оптимизирате използването на имота. Платформата предоставя цялата инфраструктура, за да може реално да се осъществява ефективна реклама, комуникация, резервации и разплащания

.: Споделената икономика е един от най-динамичните дигитални сегменти през последните години. Защо решихте да стартирате проект именно в тази сфера?

Георги Иванов: По принцип така наречената икономика на споделянето помага за по-ефективно използване на ресурси. Сами може да си представите, че не би било много ефективно да си купите вила на Халкидики и да я използвате само за 30 дни през годината. Разбира се, не казваме, че в миналото хората не са си отдавали ваканционите имоти и те са стоели празни, но сега с навлизането на новите технологии споделянето става много по-ефективно. На практика частен собственик на вила на Халкидки може да си намери наемател от Пловдив само като отдели 5 минути и си създаде акаунт на Arendoo. Такава възможност доскоро беше невъзможна.

.: Сектора на онлайн резервациите е доста конкурентен. Какви са вашите конкурентни предимства?

Георги Иванов: Имаме уникални предложения. В доста случаи, поради естеството на начина на отдаване, те са и ексклузивни и могат да се резервират само чрез Arendoo. Доста собственици например решават в средата на сезона да предложат имота си за отдаване, тогава вече е късно да се свързват с туристически агенции, да сключват договори и т.н. За тях моделът на Arednoo е единствен вариант. Все пак ние смятаме, че най-значимото ни предимство е изживяването, което предлагаме на нашите потребители. Възможността за общуване между собственик и наемател, безпроблемното, евтино и сигурно разплащане, както и системата за оставяне на отзиви и благодарности са уникални и не се предлагат от традиционните туристически агенции или туроператори.

.: Гърция е основна дестинация на българската версия на Arednoo. Защо решихте да се фокусирате върху тази страна?

Георги Иванов: Всичко започна от личен опит. Независимо че в Гърция има хиляди собственици, които отдават имотите си пряз лятото, се оказа, че е изключително трудно да достигнеш директно до тях. Вариантите бяха основно да си резервираш хотел или да използваш услугите на туроператор. Ако обаче сте голяма група, която иска да си наеме самостоятелна вила с басейн, и в същото време да си вземете и домашния любимец с вас, вариантите бяха практически нула. Тук видяхме възможност за Arendoo. В момента имаме над 1000 вили, като доста от тях са подходящи за големи групи с домашни любимци.

.: В тази връзка бихте ли ни посъветвали как най-изгодно да си резервираме вила за лятото в Гърция през Arendoo?

Георги Иванов: Да, разбира се. За да си резервирате изгодна почивка в Гърция, ви препоръчваме да следвате няколко основни правила. Първо, резервирайте колкото е възможно по-рано. Като правило най-добрите предложения се резервират още през януари. Регистрирайте се да следите имотите, които ви харесват, и да получавате известия за промяна на цени и свободни дати и резервирайте, когато се появат изгодни цени. И може би основното правило – използвайте възможностите за пряка комуникация със собствениците, която Arendoo предоставя. Питайте смело за възможни отстъпки, в доста случаи в директната комуникация собствениците са склонни да отстъпят в цени и условия.

Сподели.