Garmin Vivosmart HR – пулсомер с гривна или гривна с пулсомер. Защото пулсът има значение

Pinterest LinkedIn +

Ако ненадейно установите, че е настъпил моментът, в който да започнете да водите по-здравословен начин на живот, или е дошло времето да следи по-акуратно ежедневните си активности, било то на любителско или професионално ниво, значи е време да се снабдите с необходимото за целта устройство.

Но как да се ориентираме в толкова наситен на всякакви джаджи пазар, изобилстващ от всякакви уреди, които обещават да измерят всевъзможни параметри и да ни засипят с тонове от цифри, а понякога и от не толкова нужна информация?

Продуктът, който ви представяме – Garmin Vivosmart HR Actitity Tracker  – гривна с пулсомер, или пулсомер - гривна, е възможно най-качественото компактно решение, що се отнася до аксесоар, предназначен за любителите на здравословния начин на живот и движението в най-общ план. В повечето случаи това са две страни на една и съща монета.


 


Най-важното в два абзаца

Сред бенефитите, от които ще се възползвате, избирайки точно тoва устройство, е уникалната възможност да следите 24/7 вашия сърдечен ритъм, изразходвани калории, изкачени стълби и изминато разстояние в стъпки или казано другояче - информация за всички най-важни данни относно активността, съпътстваща лайфстайла на човек, загрижен за собственото здраве.

На първо място зад разработката на тази гривна с вграден пулсомер стои екипът на компанията Garmin – лидер сред тези, които определят стандартите при подобен тип устройства. Този пулсомер естествено няма нищо общо с най-евтините изпълнения, на които в никакъв случай не бихте желали да доверите собственото си здраве.

Цена 

За да насочим вниманието към бюджета на този Garmin Vivosmart HR Активити Тракер с пулсомер (цена 292 лв.), ще ви обърнем внимание на това, че той е напълно допустим за всеки един от нас, решил, че е дошъл моментът да инвестира в здраве, вместо да излива парите си в канала под формата например на няколко стека... цигари. Какъв по-добър повод да започнете новия си здравословен и активен живот, сдобивайки се с тази джаджа!?

За да ви бъдем в помощ с този материал, ще се опитаме да обърнем внимание на най-важните функции на Garmin Vivosmart HR. В случай че направите избор за покупка, накрая на статията може да ползвате линка за отстъпка при онлайн покупка, като с това автоматично ще се възползвате и от опцията за безплатна доставка на посочен от вас адрес.

Въпреки че сме убедени, че този продукт ще промени ежедневието ви, все пак размислете добре дали сте готови да прегърнете здравословния лайфстайл. Никой продукт няма да успее да ви промени, ако самите вие не сте готови да започнете промяната. Не купувайте нищо, преди да почувствате необходимостта да си подарите здраве.

Дизайн


Нa първо място и при бегъл поглед Garmin Vivosmart HR Actitity Tracker  изглежда като гривна с часовник (или обратното), но възможностите, които предлага, са толкова атрактивни, че веднъж ако го сложите на ръката си, просто няма да искате да го свалите.

На практика той наистина прилича на гривна, но захващането за китката е с клипс, като напълно повтаря изпълнение като силиконова каишка на часовник. Това помага на Vivosmart HR да бъде пристегнат подходящо в момент на някои активности (напр. плуване, кросфит, зумба и т.н.), когато се приема, че ще размахвате ръце в различни посоки.

Garmin предлагат елегантна цветова гама на гривната в тъмни тонове – черно, тъмнолилаво и тъмносиньо и, най-общо казано, два размера – по-голям и по-малък. Защо няма изпълнение в розово или например жълто, не можем да ви отговорим, но е вероятно Garmin да имат някакъв логичен отговор.

Дисплеят е част от каишката и обхваща протежението й в горната част, като на външен вид е заоблен в елегантна форма и без никакви ръбове. В процеса на използване ще може да се наслаждавате на неговата пълна функционалност, като го почуквате и приплъзвате по него с показалец или друг удобен на вас пръст.

На срещуположната страна (под дисплея) се намира вграденият сензор за пулс, който е едно от най-страхотните придобивки в това устройство. От момента, в който поставите Vivosmart HR на китката си, именно този сензор ще предава толкова важната информация за вашето общо състояние. Толкова много информация, колкото до момента дори не сте могли да си представите.

За да завършим описанието на външния му вид, ще ви кажем, че Garmin Vivosmart HR има само един бутон (непосредствено до дисплея) и той е повече от достатъчен, ще добавим ние. 

 

Стартиране през смартфон
 

Както вече споменахме, изпълнението на този ръчен пулсомер е толкова уникално, че е възможно да се пристрастите към тази джаджа съвсем буквално. Понякога е възможно да се зачудите как е било възможно да живеете без такъв аксесоар.

За да започнете да ползвате пълната му функционалност, ще трябва да свалите приложение за iPhone или Android и/или да регистрирате безплатен акаунт в платформата Garmin Connect. След това ще трябва да сдвоите Vivosmart HR със своя смартфон.

Без значение дали телефонът ви е iPhone, или работи под операционна система Android, Vivosmart HR ще разпознае устройството ви почти моментално. След това "гривната" ви ще изпише на дисплея вашия персонален секюрити код, който трябва да въведете в смартфона.

Оттам насетне, ако продължите да ползвате блутут, данните от Vivosmart HR автоматично ще се прехвърлят на вашия смартфон, където ще може да анализирате по-детайлно всичко, което се случва с вашето тяло. 

Естествено, може да правите всичко това по стария ръчен начин – с кабел, който върви към джаджата. Дори и да не използвате този вариант за пренос на данни, в един момент все пак ще трябва да ползвате кабелчето – най-малко за да заредите устройството. Това ще ви се налага да правите около веднъж седмично.


Функционалност 

След като въведете във Vivosmart HR вашите стандартни настройки за пол, възраст, години и т.н. и го поставите на ръката си, датчикът, който се намира от вътрешната страна на корпуса, ще светне и ще започне да събира информация за вашата активност дори докато спите (да, точно така, с Vivosmart HR ще научите какво се случва с тялото ви след дори след като заспите).

Впоследствие въпросната информация ще се визуализира ежедневно в смартфона ви под формата на графики, цифри и цветови таблици. Това, което със сигурност е гарантирано, е, че не е необходимо да сте кардиолог, за да разберете какво се случва с тялото ви. 
Но да караме поред и да се върнем към дисплея  на "гривната". 

Самата визуализация на екрана може да се настрои да бъде в хоризонтален или вертикален режим, тоест няма да е нужно да се кълчите в опит да разчетете инфото. В този смисъл имате опция да го настроите да го носите на лява или дясна ръка. Като споменахме "екран" – контрастът на дисплея е с такава отчетливост, че няма да имате никакви проблеми да следите информацията в слънчеви дни или при пълен мрак. 

Всъщност, ако приемем, че носите Vivosmart HR в пълен мрак, когато вдигнете китката, за да погледнете дисплея, той автоматично ще се активира с подсветка (ще светне) –тоест удобството е сведено до максимум. Естествено, не погледът ви е този, който активира подсветката, макар че технологията се движи с такива темпове, че скоро може и това да очакваме.

 

Оттам насетне, почуквайки по вашия дисплей с показалец и плъзгайки с пръст, ще можете да наблюдавате пулса си в реално време, колко калории сте изгорили за деня, колко крачки сте изминали, колко стъпала сте изкачили и каква като цяло е вашата обща прогнозна активност.

Ако пък не сте изключили блутут връзката със смартфона, възможностите се увеличават – ще следите информация за времето, за температурата на въздуха, ще получавате нотификации за имейли, фейсбук съобщения и телефонни позвънявания. Естествено, нотификациите могат да се настроят така, че да се получават с вибрации, за да не пропуснете случайно някой жизненоважен имейл, докато сте на кино, например.

Като споменахме вибрации – същата функционалност ще получавате, когато се заседите повече от необходимото – Garmin Vivosmart HR ще ви подканва да се раздвижите на всеки кръгъл час, прекаран в седене, с кратък, но ясен надпис: Мove

Изобщо, ако вече сте прочели няколко материала за това колко определящи за здравето са сънят, пулсът и дневният калориен енерго приход/разход, значи сте наясно защо Garmin Vivosmart HR Actitity Tracker е толкова фундаментално устройство, особено за градския човек, който по дифолт обира негативите на заседналия начин на живот.

 

Режим спорт

За начинаещи и напреднали атлети или за хора, които просто искат да подобрят общото си физическо състояние, Vivosmart HR е най-добрият възможен помощник по оста бюджет–функционалност. Той има 3 режима на спортна активност – Бягане, Кардио и Друго. Под това "друго" може да бъде всякаква активност – бързо ходене, кросфит, фитнес или например плуване.

За да научим доколко би издържал в екстремни условия (освен тези на снимката), ние го тествахме и под вода. Да, Vivoslart HR e водоустойчив и ще събира безпроблемно данни за вашия сърдечен ритъм, докато плувате. Може да се къпете с него спокойно под душа или да се цопкате през лятото в морето.


За да се фокусирате по-конкретно и в реално време върху данните, докато извършвате активност, може да създадете т. нар. къстъм дисплей с приоритет за показване на два вида данни. Например ако имате за задача да направите 1/2 час бързо ходене, може да заредите къстъм дисплей с данни и в реално време да следите пулс + изгорени калории, време от началото на тренировката + калории и т. н


С леко почукване може да сменяте приоритетния дисплей в движение (може да настроите до 4 такива дисплея) и да се информирате в реално време за всички споменати по-горе данни. В случай че искате да запаметите или изтриете активност, това става с натискане на единствения хардуерен бутон за СТОП и две почуквания по дисплея – гарантираме ви, че всичко е измислено толкова добре, че няма как да си пожелаете нещо по-лесно, просто и удобно.

Същевременно, ако желаете да анализирате по-внимателно данните, може да направите това и чрез PC, ползвайки интерфейса на платформата Garmin Connect. Там всяка една ваша активност ще бъде надлежно запаметена и категорирана. Накратко: ще може да си изготвите програма, да следите нейния прогрес, а ако сте социален типаж, ще може да споделяте активността си и да се присъедините към глобалното Garmin комюнити.

 

Заключение

Трябва да знаете, че този уред може да свърши работа както на абсолютно начинаещ любител, решил да започне с първите си 3 км ходене, така и на професионален атлет, който има за цел да направи своята рутинна тренировка. Ако не сте до болка вманиачен бегач, триатлонец, плувец или колоездач, а всичко останало, то твърде вероятно е това да е най-доброто решение за универсален уред за измерване на активността ви.

Това не означава, че не може да го ползвате за всичките изброени по-горе активности, напротив, мнозина професионални атлети вече се възползват от компактността на джаджата. Просто трябва да сте наясно, че производителите предлагат персонализирани устройства за конкретен вид спорт, които достигат 2-3 пъти по-висока цена, а тяхна аудитория са наистина хардкор спортисти и отдадени на конкретен спорт атлети.

В този смисъл трябва да сте убедени, че цената, на която се предлага Garmin Vivoslart HR, особено съпоставена с акуратността на измерване и опциите, които предлага, е изключително атрактивна. 

Със сигурност може да разчитате, че технологията в тази малка джаджа е от най-високо качество и определено няма ви разочарова, напротив, може само да ви помогне и допълнително да ви мотивира по пътя към вашия здравословен лайфстайл.

Използвайте възможността да закупите Garmin Vivosmart HR чрез предоставения по-долу линк. Ако сме ви помогнали в избора и решите да закупите този продукт, чрез този линк - автоматично гласувате положително за това ревю и ще ни помогнете да продължим обективното представяне на актуални подобни продукти и занапред.

Купи Vivosmart HR Активити Тракер ТУК

Сподели.