Garmin Vivofit 2 – спортният уред, който ще носите навсякъде

Pinterest LinkedIn +

На тези страници често се вайкаме по повод един от най-големите минуси в съвременните технологии – живота на батерията. Няколко часа заряд е нещо ужасно, ден-два е поносимо, седмица – чудесно. А какво ще кажете, ако разберете, че има джаджа, която издържа една година?

ВИЖ ОЩЕ: Garmin vivoactive – смарт часовник за сериозния спортист

Garmin, известни най-вече като производители на навигационни системи, не се страхуват да приложат технологичните си умения и в други области. Най-горещата сфера, в която се вглеждат все повече компании, е тази на носимите технологии. Затова не е чудно, че Garmin са решили да приложат сериозното си ноухау и тук.

Наскоро ви показахме чудесния смарт часовник Garmin Vivoactive, наблъскан до козирката с удобни и мощни инструменти, които със сигурност ще се харесат на всеки фен на активния начин на живот. Сега ще обърнем внимание на неговото по-компактно, но не и по-малко надарено братче – Garmin Vivofit 2 (цена 205 лв.).

Vivofit 2 представлява наблъскана със сензори джаджа, която се носи на китката и може да ви помогне да спортувате по-ефективно и с по-видими резултати. Както подсказва името, това е втора версия на устройството, а разликите с оригинала далеч не са само козметични – Garmin са се постарали Vivofit 2 да е във възможно най-добрата си форма.

 

Говорейки за отлична форма, именно това е нещото, което умната гривна ще ви помага да поддържате. Това е устройство, насочено основно към активно спортуващи хора. Както вече споменахме, то е пълно до козирката с различни сензори, които следят всяко ваше физическо действие. Изминати крачки, пропътувано разстояние, изгорени калории – всичко това се записва и анализира. Можете да видите цялата тази информация на своя смартфон по всяко време в удобен графичен вид – с таблици, картинки и всичко останало, както си му е редът.

Цялата тази информация обаче няма да ви бъде от полза, ако се налага през цялото време да сваляте гривната, за да я зареждате или за да си вземете душ. Тук идва и вероятно най-сериозното предимство на Vivofit 2 – батерията. Първоначално можете да се зачудите защо в комплекта няма включен захранващ кабел или каквито и да било отвори за USB например. Това е така, тъй като Vivofit 2 практически няма нужда от зареждане – с вградените си батерии устройството може да работи без прекъсване до една година! Точно така, дванадесет месеца непрекъснато записване, анализиране и показване на данни, ден и нощ. Като добавим към това и факта, че джаджата е водоустойчива (до дълбочина от 50 метра) и реално няма нужда да я сваляте от ръката си никога.

Не мислете, че дългият живот на батерията означава, че гривната е осакатена откъм функционалности. Това изобщо не е така, а втората версия носи и редица подобрения спрямо предишната. На първо място – екранът на Vivofit 2 е постоянно включен, така че цялата информация ви е постоянно пред очите, без да е необходимо да натискате копчета. Ако все пак имате силно желание да натискате копчета, можете да го правите – новост във втората версия е наличието на подсветка на дисплея, така че да го виждате по-лесно. Сред другите нововъведения са хронометър, звукови сигнали и сигнал при дълго време на слаба активност, подобно на този във Vivoactive.

Garmin Vivofit 2

През цялото време наричаме Vivofit 2 "гривна", но това е само частично вярно. Реално устройството е само частта с дисплея, което можете да поставите в каквато каишка предпочитате. В комплекта са включени две – за по-тънки и за по-дебели китки. Джаджата застава удобно и стабилно в гнездото си и е немислимо да изпадне дори при най-бясното тичане или плуване. Що се отнася до каишката, тук е може би второто по важност подобрение след батерията – в новата версия каишката се заключва със специален въртящ се механизъм, който прави практически невъзможно инцидентното му разкопчаване. Щом го сложите на ръката си, можете да сте сигурни, че Vivofit 2 ще остане там.

Независимо, че се намира в силно конкурентна ниша, Vivofit 2 успява да излезе с едни гърди пред съперниците си. Заслужава си да бъде закупен дори само заради безпрецедентния живот на батерията, а като добавим към това и всички останали благинки, получаваме един от най-качествените фитнес тракери на пазара. Ако нямате нужда от нещо чак толкова мощно като Vivoactive, но искате точно измерване на показателите си 24 часа в денонощието (при това на достъпна цена), просто не можете да подминете Garmin Vivofit 2.

Купи Vivofit 2 директно от Garmin с 5% отстъпка за онлайн поръчка и безплатна доставка за цялата страна ТУК

Използвай специалния купон и КОД "AVTORAVIVOFIT281" за 5% отстъпка

Сподели.